IVÁNYI GÁBOR (SZDSZ)

Full text search

IVÁNYI GÁBOR (SZDSZ)
IVÁNYI GÁBOR (SZDSZ) Tisztelt Országgyűlés! Elnök Úr! Van ennek az egész ügynek és magának a vizsgálatnak is egy olyan részlete, amellyel a vizsgálóbizottság érthető módon nem foglalkozott, azonban szóvá tennünk mindenképpen szükséges. Nem mindegy, hogy ezt a parlamenti ciklust hogyan fejezzük be: emelt fővel vagy szégyenkezve kell-e távoznunk.
Nagyon természetes, hogy a közszolgálati televízió legnézettebb hírműsora, A Hét is foglalkozott a szégyenteljes október 23-i botrányt vizsgáló bizottság tevékenységével, és a tájékoztatás érdekében többször magát az eseményt is bemutatta. Sőt, ezt az informálást olyan alapossággal tette, hogy olykor egészen fontos belpolitikai eseményeket is elhanyagolt ennek érdekében.
Nos, minden udvariasságomat összeszedve úgy kell fogalmaznom, hogy a tálalás módja már nem lett volna ennyire természetes. Hírekkel és azokban szerepeltetett személyekkel olyasmit művelni, amit A Hét szerkesztői megengedtek maguknak, tisztességes demokráciában kiheverhetetlen következményekkel járó meggondolatlanság lenne. Magyarország pillanatnyilag nem ilyen demokrácia.
Különösen visszatetsző volt, ahogy A Hét riporterei a manipulált suhancokkal próbálták összekuszáltatni a tényeket. Az viszont már egyenesen minősíthetetlen, ahogy ebbe az egész botrányba Gadó György képviselőtársunkat belemontírozták. Hogyan történt mindez?
A Hét június 20-i adásában a Pesti Hírlap egy tendenciózus cikkéhez csatlakozva egyszerűen felvillantották Gadó képviselő úr képét. Egy Tar Miklós nevű zavaros úr, a Pesti Hírlap és később A Hét első számú tanúja, látni vélte egyszer Gadó Györgyöt belépni abba a kisgazda székházba, ahonnan a szkinhedek botrányos útjukra indultak. Ebből mesterkedte ki a Pesti Hírlap és A Hét, hogy a szégyenteljes akció hátterében tulajdonképpen az SZDSZ és közelebbről Gadó György áll. Természetesen ennyi erővel a Pesti Hírlap és a Televízió is állhat, hiszen feltételezhető, hogy a Pesti Hírlap néhány száma is megfordult ebben a székházban, és feltehetően televíziókészülék is van ebben az épületben, tehát láthattak ott televíziókészüléket, újságot, és ennyi erővel állhat az akció mögött a pénzeivel és a szándékaival ez a két említett orgánum is.
Gadó György képviselő úr a manipulációt göbbelsinek nevezte - azt hiszem, nem tévedett nagyot.
A Hét igyekezete oly átlátszó, hogy azon legfeljebb keserűen nevethetnénk, ha a dolog nem volna ennyire súlyos. A megszólaltatott tanúk: Tar Miklós vagy a Döbrentei téri verekedésben is ismert suhancok számtalan megjegyzéssel önkéntelenül leplezik le saját vallomásaik képtelenségét.
Miért kellett az SZDSZ-re és Gadó Györgyre terelni a szervezés gyanúját?
Az egyik ok feltehetően az, hogy Göncz Árpád köztársasági elnök úr - évek óta a legnépszerűbb magyar politikus - szabaddemokrata. Népszerűségén az sem változtatott, hogy a Ház kormánypárti többsége megbélyegezni szándékozta őt. A beterjesztés egyik aláírója a civil szolgálatokat felügyelő kereszténydemokrata miniszter. Ezt a megbélyegzési szándékot a Ház szégyenszemre mindmáig nem vonta vissza.
Gadó György képviselő úr igazságkeresése, megalkuvás nélküli lendülete védtelenné teszi és így manipulálható a botrányba. De van egy másik szempont is, és ez az, hogy Gadó György képviselő úr zsidóságát valló magyar honfitársunk, és így az egész gyanú, a náci szimbólumokat, illetve hungarista szimbólumokat felvonultató fiatalok beszervezése ebbe a botrányba a zsidóság felé tolhatja ennek az egész botránynak az élét.
Ezt a szándékot, ezt a szégyenteljes manipulációt a leghatározottabban visszautasítjuk. Várjuk azt, hogy az önök között lévő férfiak, becsületes emberek elhatárolják magukat ettől az akciótól. Várjuk azt, hogy a Televízió jelenlegi meghatározó személyiségei levonják a megfelelő következtetéseket ebből a hazugságból, ebből a támadásból, hogy megkövetik Gadó képviselő urat és a Szabad Demokraták Szövetségét. (Felzúdulás a jobb oldalon. - Közbeszólások: Nem követjük!) Nem biztos, hogy mindenkinek ilyen képtelenség becsületesen rendezni egy ilyen szégyenteljes ügyet, mint a közbekiabáló képviselő uraknak. És azt is reméljük, hogy akik ezeket a bűnöket elkövették, önként távoznak arról a helyről, amely túlságosan nagy terhet jelent a számukra. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť