ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Az Országgyűlés elnökeként nem tisztem a Kormány lépéseit magyarázni. (Felzúdulás a bal oldalon. - Közbeszólás: Ezt nem is kell!) De az Országgyűlés elnökeként módom van a törvényhozót emlékeztetni arra, hogy ebben a kérdéskörben jogszabályok születtek. A jogszabályok egy részét a megelőző, egy részét a mostani Országgyűlés alkotta. Tehát amit itt felvetni lehet, az ezeknek a jogszabályoknak a végrehajtása. Ennyit kívántam megjegyezni. Köszönöm.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy Zsiros Géza független kisgazda a 6479-es és az 1827-es, Cséfalvay Gyula (Kereszténydemokrata Néppárt) a 7192-es és Hatvani Zoltán (Szabad Demokraták Szövetsége) a 6480-as számon benyújtott önálló indítványaikat - figyelemmel a Parlament napirendjén szereplő rokon témájú előterjesztésre - visszavonták.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a Kormány a kiadott napirendi javaslattól eltérően nem kéri a 11480-as számon benyújtott, az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény módosítását indítványozó törvényjavaslat kivételes eljárásban történő tárgyalását. A sürgős tárgyalást kéri.
Tisztelt Országgyűlés! Szalay Gábor és Wekler Ferenc a Szabad Demokraták Szövetsége részéről a rendkívüli ülésszakon szükséges számú aláírást csatolva, sürgős tárgyalást kérve, önálló indítványt nyújtottak be a helyi önkormányzatok címzett és céltámogatási rendszeréről szóló 1992. évi LXXXIX. törvény módosítására a 12033-as számon. Határozatképességünk biztosításakor térünk vissza ennek kérdésében az állásfoglalásra.
Bejelentem továbbá, hogy az emberi jogi bizottság benyújtotta a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló többször módosított 1949. évi XX. törvény módosítását indítványozó törvényjavaslatát a 12273-as számon.
Tisztelt Országgyűlés! Az egyes előterjesztések bizottsági tárgyalási rendjéről is holnap reggel tájékoztatom önöket.
Képviselőtársaink újabb interpellációkat és kérdéseket nyújtottak be. Megkérem jegyző képviselőtársamat, ismertesse a napirendre kerülő interpellációk és kérdések sorrendjét.
Interpellációk és kérdések ismertetése: Juhász Péter jegyző

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť