SALAMON LÁSZLÓ, DR. (MDF)

Full text search

SALAMON LÁSZLÓ, DR. (MDF)
SALAMON LÁSZLÓ, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Nem ebben a minőségemben, hanem ügyrendi kérdésben kértem szót, úgy is, mint a most elhangzott napirend előtti felszólalással érintett egyik képviselő. Hiszen ismeretes, hogy az a törvényjavaslat, amiről Fodor Gábor beszélt, azt négyen terjesztettük elő: Lukács Tamás, Kovács László, Czoma László és jómagam.
Ami az ügyrendi felszólalásomat illeti, én nehezményezem és kifogásolom azt az eljárást, hogy az Országgyűlés által 85%-os támogatottsággal napirendre vett, de tárgysorozatba nem vett törvényjavaslat tárgyában érdemi jellegű és az ügy részleteit is érintő felszólalás hangozzék el. Azt hiszem, hogy a házbizottság és ennek nyomán a Ház helyesen mérte föl a helyzetet akkor, amikor úgy döntött, hogy ennek a törvényjavaslatnak a nyári szünet előtti megtárgyalására nincs idő. Ezt tudomásul vettük. Az azonban elfogadhatatlan és nem korrekt eljárás, hogy napirend előtti felszólalásban valaki a törvényjavaslat érdemével foglalkozzék… (Taps a jobb oldalon és középen.) és ez ellen tiltakozom. Mert nincs mód arra, hogy az itt elhangzott érvekre válaszoljunk, hiszen akkor belebocsátkozunk abba a vitába, amit ez a Parlament - a más munkák miatt - nem tart időszerűnek.
Egyetlenegy megjegyzés még: mindazokból a beszélgetésekből, amelyeket azokkal folytattam, akik a törvényjavaslat kapcsán megkerestek - sokan megkerestek -, azt kellett leszűrnöm, hogy a közvélemény legnagyobb része tájékozatlan a törvényjavaslat tartalmát illetően, azt nem érti, vagy bizonyos félremagyarázó interpretációk hatása alatt nyilatkozik, és magam a tiltakozó aláírásokat is legnagyobbrészt ennek tulajdonítom… (Moraj a bal oldalon.) …, tájékozatlanság, a témában való kellő jártasság hiánya.
Még egyszer azonban megjegyzem, hogy elfogadhatatlan dolog az, hogy tárgysorozatba nem vett kérdés érdemébe bocsátkozzunk, és én ez ellen tiltakozom, mert ez az eljárás nem ad lehetőséget számunkra, hogy álláspontunkat érdemben megvédhessük. (Taps a jobb oldalon és középen.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť