ISTVÁN JÓZSEF (FKgP)

Full text search

ISTVÁN JÓZSEF (FKgP)
ISTVÁN JÓZSEF (FKgP) Igen, Elnök Úr, nagyon röviden. Köszönöm szépen a szót.
Kedves Képviselőtársaim! 1992. november első vasárnapján, miután mint országgyűlési képviselő kaptam a választókörzetem egyik településéről egy értesítést, hogy azonnal menjek oda, mert ott az utcán veszekednek emberek. (Általános derültség.) Ha el fogom mondani, nem fognak képviselőtársaim nevetni … (Általános zaj.) Ugyanis ennek az ügynek már volt előzménye. 1990-ben ezen a településen egy utcai veszekedés következtében két ember fölindultságában bement egy magánember, egy nyugdíjas embernek az udvarára, és ott tovább veszekedtek, ott a növényzetben kárt tettek … (Derültség.) …, a tulajdonos szólt nekik, és ezért rátámadtak … (Általános, folyamatos zaj.) …, és egy betonkővel úgy vágták fejbe, hogy meghalt. Ezen a településen ez a súlyos haláleset, gyilkosság komoly feszültséget okozott később is. Ezért siettem, mikor kaptam az értesítést arról, az illető településre.
Sajnos, Nagykanizsán, amikor kiértem a városból, nem vettem észre, hogy 40 kilométeres korlátozó tábla van kitéve útjavítás miatt. Vasárnap délután volt, semmilyen forgalom nem volt, útjavítás nem volt, igyekeztem odaérni arra a helyre… (Moraj.) …, és megdöbbenve vettem észre, hogy a rendőrség megállított. Én a képviselői igazolványomat mutattam … (Derültség.) …, gratuláltak … (Taps és általános derülség.) …, illetve köszöntek és továbbengedtek … (Általános derültség.) Nem értesítettek arról, nem is szóltak, hogy 40 kilométeres korlátozó tábla volt kitéve, és én 80 kilométerrel mentem. (Derültség.) A rendőrök följelentettek.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť