HAJDU ISTVÁNNÉ, DR. (FKgP)

Full text search

HAJDU ISTVÁNNÉ, DR. (FKgP)
HAJDU ISTVÁNNÉ, DR. (FKgP) Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Felszólalásomat egyetlen gondolatkörre, nevezetesen a felsőoktatás felügyelete és irányítása kérdésére összpontosítom, és ezzel kapcsolatban mondom el véleményünket.
A felsőoktatási törvénytervezetben e gondolatkörrel kapcsolatban két alternatíva szerepel. Az A-változat szerint a teljes felsőoktatás a Művelődési és Közoktatási Minisztérium alá tartozna, a B-változat szerint az egészségügyi és az agrár-felsőoktatási intézmények esetében továbbra is a szaktárcák, azaz a népjóléti, illetve a földművelésügyi miniszter gyakorolná a művelődési és közoktatási miniszterrel egyetértésben a felügyeleti, irányítási hatásköröket.
A B-változat elfogadása esetén átmeneti időre, 1996. december 31-ig állna fenn ez az állapot.
Hozzászólásomat attól a felelősségtől vezérelve teszem, amely az ország egyik legfontosabb gazdasági ága és a benne érdekelt agrárnépesség helyzetének jövője iránt eltölt. Az élelmiszer-gazdaság, amely a mezőgazdasági termelést és az élelmiszerbeli feldolgozási folyamatot foglalja magában, nemzetgazdaságunk fejlesztésében döntő tényező, a fejlett európai gazdaságokhoz történő felzárkózásunk meghatározója.
Mindezek érdekében az agrárszektorban is elkerülhetetlen a piacorientált, minőségcentrikus termelésre való áttérés. Ennek elemi feltétele a nagyüzemi gazdálkodás felváltása főként privatizált szektorokban folyó kis- és középüzemi gazdálkodásokkal.
E gyökeres társadalmi, gazdasági változások, továbbá az, hogy a mezőgazdasági és élelmiszer-ipari termelési folyamatnak specifikus sajátosságai vannak más nemzetgazdasági ágazatokhoz képest, teszik szükségessé, hogy e területre vonatkozó szakképzési, oktatási, kutatási és szaktanácsadási rendszer szorosan kötődjön a szaktárcához. A társadalom, az adófizető polgárok számára az a fontos, hogy a felsőoktatás egész rendszere jól működjék, vagyis jól és hatékonyan szolgálja a magyar értelmiség tudományos megalapozottságú felkészítését a társadalom egészének érdekében.
A rendszer egésze pedig akkor működik jól, ha annak minden részrendszere jól működik. Vagyis az egyes részrendszerek, mint amilyen az egészségügy is és az agrár-felsőoktatás, sajátosságaiknak megfelelő feltételekkel rendelkezve fejthetik ki tevékenységüket.
A szaktárcák a maguk területén az oktatás egész rendszeréhez igazodva voltaképpen annak egy-egy részrendszereként közvetíteni és érvényesíteni tudják mind az általános állami, mind a szakterületi elvárásokat. Ezzel szolgálva az oktatás minőségi fejlesztésének országos ügyét. Alapvetően és általánosságban az elmondottak miatt tartjuk fontosnak azt, hogy a felsőoktatás átalakulásának idejére mindenképpen maradjon a tárcánál az agrár-felsőoktatás és kutatási intézmények szakmai, pénzügyi és államigazgatási felügyelete. A törvénytervezet ezt az átmeneti időszakot 1996. december 31-ével rögzíti. Mi azt tartanánk helyesnek, hogyha ez az átmeneti időszak a teljes egyetemi autonómia megvalósulásáig tartana.
Ez alatt az időszak alatt az egyetemek köztestületté válása, az átalakulás jogi, szervezeti, pénzügyi gazdálkodási részletei kimunkálhatók.
A továbbiakban összefoglalom azokat az érveket, amelyek a tárcafelügyelet további fenntartását szolgálnák.
Először: az agrár-felsőoktatás a földművelésügyi tárcához tartozott mindig, tradíciói vannak. Nemcsak nálunk van így, hanem több fejlett mezőgazdasággal rendelkező államban is.
Másodszor: az egyetemek és főiskolák hármas funkcióját - az oktatás, a kutatás és a szaktanácsadás területén - egységes elvek alapján lehet jól ellátni.
Az átmeneti időszak alkalmas ezen három feladat egymást hasznosan kiegészítő szervezeti rendszerének a kiépítésére. A három feladat egy tárca irányítása alatti ellátása egyrészt az oktatás és kutatás kapcsolatrendszerében, másrészt a kutatás és szaktanácsadás rendszerében hozhat jelentékeny előnyöket egy oktatási-kutatási bázisra alapozott szaktanácsadó hálózat kiépítésével.
(12.10)
3. Az agrárszférában, a mezőgazdaság és élelmiszeripar területén végrehajtott tulajdonváltozások, privatizáció alapjában megváltoztatták a felsőfokú képzés iránti igényeket. Szemben a művelődési tárcához tartozó felsőoktatási intézményekkel, a mezőgazdasági és élelmiszer-ipari nagyüzemek átalakulása eltérő jellegű és időtartamú képzést tesz indokolttá, és e tekintetben a szakmai követelmények megállapítása, a felsőoktatási képzés strukturális kereteinek meghatározása speciális ismereteket kíván meg, amelyek eltérnek a más tudományterületeken kialakult vagy kialakítandó helyzettől.
4. Az agrár-felsőoktatás tanüzemi hálózata és a gyakorlati képzés olyan speciális kérdéseket vet fel, amelyek főként az átalakulás időszakában ágazatszervezési kérdések sorát támasztják, s amelyek sok esetben összefüggnek a tárcánál maradó szakközépiskolai és szakmunkásképző tanüzemek működtetésével.
A törvénytervezet V. fejezetének 11-12. §-a szól a felsőoktatási intézmények együttműködéséről. A Földművelésügyi Minisztérium kiterjedt kutatóintézeti hálózattal rendelkezik, és az átmeneti időszakban ezek és a felsőoktatási intézmények kapcsolatrendszere megnyugtatóan rendezhető. A tárca a Felsőoktatási Tanácsnál lényegesen kedvezőbb hatásfokkal tudja koordinálni az oktatást, a kutatást és a szaktanácsadás terén végezhető tevékenységet.
A különböző ágazatok számára szakembereket képző agrár-felsőoktatási intézmények eddig is szoros együttműködésben dolgoztak a Földművelésügyi Minisztériummal és annak különböző részlegeivel. Ez a közvetlen kapcsolat a tananyag aktualizálása, információszerzés és annak beépítése és az egyetemi kutatások eredményeinek tárcaszintű irányításban történő alkalmazása terén jelenthetne előnyöket. Az átmeneti időszakban a szervezeti átcsatolás nem könnyítené meg e jól kialakult kapcsolatok fenntartását.
Végül a tárcafelügyelet nem akadályozná meg a hazai felsőoktatás egészére érvényes szempontok agrár-felsőoktatásban történő alkalmazását, bizonyos, a művelődési tárca vagy más köztestület által javasolt irányelvek késedelem nélküli bevezetését.
Tisztelt Ház! Hozzászólásommal az agrár-felsőoktatás helyzetének megnyugtató rendezését szeretném segíteni. Köszönöm szíves figyelmüket. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť