KATONA BÉLA, DR. (MSZP)

Full text search

KATONA BÉLA, DR. (MSZP)
KATONA BÉLA, DR. (MSZP) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Eörsi Mátyás Képviselő Úr! Én tudom, hogy ebben a Házban ritkán adatik meg valakinek, hogy öröm érje, és ezért nagy lelkiismeret-furdalásom van, hogy el kell vennem azt a sikerélményét, hogy megtalálta az SZDSZ és a Szocialista Párt közötti egyetlen különbséget a költségvetéssel kapcsolatban. (Derültség. - Dr. Eörsi Mátyás: Én nem mondtam, hogy egyetlen.)
A Teleki Pál Alapítvánnyal kapcsolatos múltkori hozzászólásomban ugyanis eszembe se jutott azt mondani, hogy állami vagyonban, vagy állami tulajdonban kell tartani bármiféle épületet, amelynek megy föl az ára. Mindössze azt próbáltam érzékeltetni, hogy a pótköltségvetés indoklása azt írta, hogyha a Teleki Pál Alapítványnak megveszik ezt az épületet, akkor azzal az állami vagyon növekszik. És én arra próbáltam fölhívni a figyelmet, hogyha a Teleki Pál Alapítványnak veszik meg az épületet, (Dr. Fodor András Attila: Nincs is Teleki Pál Alapítvány.) vagy a Teleki László Alapítványnak, azzal nem az állami vagyon fog növekedni, hanem magánvagyon fog növekedni, mert az alapítványok vagyona gyakorlatilag magánvagyon.
Úgyhogy nagyon sajnálom, de tovább kell keresgélni azt hiszem, még ezt az alapvető különbséget. Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť