KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA (MSZP)

Full text search

KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA (MSZP)
KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA (MSZP) Köszönöm Elnök Úr. Három rövid megjegyzést szeretnék fűzni az elhangzottakhoz.
Az első Bakó Lajos képviselőtársamhoz szól. Nem mondta itt senki, hogy a munkanélküli deviáns. Csak éppen ezt tükrözi a foglalkoztatási törvény szemlélete. Nem tudom, volt-e ideje elolvasni a foglalkoztatási törvényt, ha volt, akkor ismeri azt a paszszusát, hogy az a munkavállaló, aki a próbaidő alatt megszünteti a munkaviszonyát, hat hónapig elveszíti a munkanélküli-járadékra való jogosultságát.
(12.10)
A második megjegyzésem: a szocialista frakció megítélése szerint nem a munkaügyi tárca és nem különösen annak szakapparátusa a súlytalan. Súlytalan - sajnos - a foglalkoztatási tevékenység, a foglalkoztatáspolitika a kormányzati munka egészében, és nagyon rossz a foglalkoztatási érdek érdekérvényesítési esélye. Ezért a szocialista frakció eddig is együttműködésre volt kész a foglalkoztatási érdek érvényesítéséért, és ezt az együttműködést nem tagadja meg a jövőben sem, de súlyát és mértékét attól teszi függővé, hogy ennek az együttműködésnek milyen konkrét eredménye várható.
Végül harmadszor: ha egy ilyen vitában az eltérő vélemény minősítésére rögtön megjelenik a szociális demagógia címkéje, akkor azt hiszem, ez a címke nem más, mint fügefalevél a politikai impotencia leplezésére. Köszönöm. (Derültség. Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť