KUNCZE GÁBOR (SZDSZ)

Full text search

KUNCZE GÁBOR (SZDSZ)
KUNCZE GÁBOR (SZDSZ) Elnök Úr, Tisztelt Ház! Valóban lehet vitatkozni azon, hogy mi értelme van egy politikai vitanapnak, különösen akkor, hogyha a végén nem születik valamilyenfajta határozat. Kétségtelen azonban, hogy ez a mai politikai vitanap a politika figyelmét ráirányította a foglalkoztatáspolitika kérdéseire.
Véleményem szerint itt nagyon jó javaslatok hangzottak el, és ezért nem hiszem, hogy be kell szállni abba a vitába, hogy a Kormány először diagnózist készített vagy pedig amputált valamit, és utána megnézte, hogy mi volt vele a probléma.
Általában azt gondolom, hogyha ez jellemezte volna a Kormány tevékenységét az elmúlt három évben, vagyis hogy a foglalkoztatáspolitikára külön hangsúlyt fektet, csinál például egy egységes gazdaságpolitikát, és ebben prioritást ad ennek a foglalkoztatáspolitikának, akkor nem tartana itt a munkanélküliség, ahol tart, és nem ilyen állapotok lennének általában ezen a területen.
Én úgy gondolom, hogy a közeljövőben a kormányzatnak ezen a területen mindenképpen változtatnia kell.
A Kiss Gyula miniszter úr által elmondottak lehet, hogy a Munkaügyi Minisztériumban folyó munkának az eredményeit bemutatták számunkra, nem látjuk azonban, hogy ez átfogó módon a kormányzati munkát is jellemezné.
A parlamenti munkában ugyanerre kell valószínűleg helyezni a hangsúlyt. Előtérbe kell állítani a gazdasági törvénykezést. Nyilván olyan irányba kell vinni ezt a törvényhozói munkát, hogy a segélyezési rendszert alakítsa át oly módon, hogy az ösztönözzön a munkahelykeresésre, a munka vállalására, a másik oldalon pedig a szabályozó rendszert alakítsa át oly módon, hogy az ösztönözzön a foglalkoztatásra, ösztönözzön az új munkahelyek teremtésére.
Ha legalább erre sikerült Tellér Gyula képviselőtársam javaslata alapján ráirányítani a figyelmet, akkor már értelme volt ennek a mai politikai vitanapnak, és akkor nem ültünk itt hiába. Köszönöm a figyelmet. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť