SZALAY GÁBOR (SZDSZ)

Full text search

SZALAY GÁBOR (SZDSZ)
SZALAY GÁBOR (SZDSZ) Azt hiszem, Elnök Úr, hogy ezt a Parlamentet nagy szégyen érné, hogyha nem hagyná ezen nagyon lényeges kérdésben kifejteni mindazt, amit szeretnék elmondani. (Taps a bal oldalon.)
Igyekszek sietni, fel fogom olvasni a válaszomat, elnök úr, ezzel is siettetem az időt.
Ha valóban minden ilyen nagyszerűen történt, mint ahogy azt a miniszter úr válasza tartalmazza, akkor mi indokolja azokat a szigorú intézkedéseket, amelyeket a miniszter úr szükségesnek tart foganatosítani. A miniszteri válasz ugyanis jótékony homályban hagyja, mondhatni nagyon ügyesen csomagolja azt a tényt, hogy az ÁV Rt.-nél alkalmazott végkielégítési elv korántsem annyira törvényszerű, mint azt beállítani eddig nem kevesen igyekeztek. Mert igaz ugyan, hogy a Munka Törvénykönyve csak a végkielégítés mértékének kötelező minimumát határozza meg, amelytől az érintett felek megállapodása alapján a munkavállaló javára el lehet térni, de ugyanígy igaz az is, hogy a végkielégítés mértékét a törvény a munkáltatónál munkaviszonyban eltöltött időhöz, s nem a betöltött munkakörhöz kapcsolódó felmondási időhöz köti, azaz a végkielégítés csak munkaviszonyfüggő…

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť