IVÁN GÉZA, DR. (FKgP)

Full text search

IVÁN GÉZA, DR. (FKgP)
IVÁN GÉZA, DR. (FKgP) Tisztelt Ház! Elnök Úr! A földművelésügyi hivataloknak már a felállításakor világossá vált, és működésük során bebizonyosodott, hogy illetékességi körükön belüli felhatalmazásuk — csúnya szóval puvoárjuk — nem elegendő ahhoz, hogy a földtulajdon-rendezésben elvárt cselekvőképességükhöz hatósági jellegű irányítás lehetőségét biztosítsák, és az alsó fokú szervek munkája — földosztás, tulajdon-nyilvántartás, birtokbahelyezés és kárpótlás — intézkedései felett felügyeletet gyakorolhassanak.
Így a mezőgazdaság átalakulása, illetve annak átmeneti intézkedései nem valósíthatók meg oly módon, ahogyan az átmeneti földtörvény azt előírja.
Ezen felül egyes agrárszervek egymást átfedő határozatokat is hoznak. Sőt, sokszor egymással ellentéteseket is. És mindez hozzájárul ahhoz a káoszhoz, amely jellemzi a mezőgazdaságunk életének helyreállítására irányuló adminisztratív intézkedéseket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť