IZSÓ MIHÁLY (FKgP)

Full text search

IZSÓ MIHÁLY (FKgP)
IZSÓ MIHÁLY (FKgP) Köszönöm a szót, Elnök Úr. Igen tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársak és igen tisztelt Miniszter Úr! Az előbb említett című kérdésben a következőt szeretném elmondani. Előrebocsátom, kérdésemmel a becsületes személyszállító kisiparosok érdekeit kívánom felvállalni, s nem az árdrágító és taxióra-gyorsítóét.
Az állampolgárok egyenlő esélyének megsértését vélem felfedezni abban az intézkedésben, amely a taxisokra vár az 1994. év kezdetén. Ez a jogsértés anyagilag több mint 200000 forint sarcot jelent személyenként.
Tételesen: 23000 forintot jelent az a jogtalan vizsgakötelezettség, amelyet kötelesek tenni azok is, akik 10-20 év óta vezetnek, a legmagasabb kategóriában is professzorok. Ilyen alapon megkövetelhetnénk — jó pénzért — a sebészorvosoktól is az elsősegély-nyújtó vizsgát. 40000 forintért kell taxiórát cserélni. Gondolom, ez az áfa érdekében történik. Márpedig a kereskedelemben pénztárgépet ingyen vagy nagyon kedvező áron kaptak üzletenként egy-egy darabot a vállalkozók.
50000 forintot tesz ki körülbelül az a műszaki vizsga, amely nem a KRESZ előírásai szerint történik, tehát nem a kötelező időben, hanem előrehozottan kell azt megtenni. A gyakorlat és a statisztika azt mutatja, hogy nem a taxisok okozzák a legnagyobb százalékban a baleseteket, főleg műszaki hiba miatt, hanem azok a veterán Mercedesek, amelyeket a fiatalok vezetnek, főleg szombaton, vasárnap.
100000 forintot kell kaucióként fizetni, letenni kamatmentesen, nem tudom, miért, ami valakiket jogtalan kamatbevételhez juttat.
(14.30)
Jogtalan kauciót fizettetnek, követelnek adót, sztk-t rendesen fizető vállalkozó munkavállalóktól. Az olyan indok, hogy a "zsiványokat" szeretnék kiközösíteni a szakmából, nem indok, mivel azok mellényzsebből kifizetik a sápot, de a becsületeseknél, akik betartják a törvényeket, azoknál nehézséget okoz, és így ellenkező hatást ér el.
Ilyen alapon lehetne a törvénytelenséget addig is fokozni, hogy a 4 millió munkavállaló és vállalkozó kauciót adjon, ami — szélsőségesebb esetben mérlegelem — 400 milliárdot is kitenne.
Miniszter úr, ismételten kérdezem: a felvetett kérdésekben várható-e megnyugtató intézkedés, amely a KRESZ és más rendelkezéseken alapuló állampolgári jogokat nem sérti?
Előre is köszönöm válaszát. (Szórványos taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť