BECKER PÁL, DR. pénzügyminisztériumi államtitkár:

Full text search

BECKER PÁL, DR. pénzügyminisztériumi államtitkár:
BECKER PÁL, DR. pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Az ön által felvetett kérdés mögött kettős probléma húzódik meg. Az egyik az, hogy ez a támogatási rendszer rendkívül bonyolult — ahogy ön is említette —, hiszen 3000 önkormányzathoz nyújtják be az igényeket, az önkormányzatok a megyei TÁKISZ-hoz továbbítják, azok pedig a megyei APEH-hez. Az APEH valóban 30 napon belül köteles a támogatás ellenértékét átutalni az önkormányzatoknak, majd ezt az összeget kapja meg a Népjóléti Minisztériumtól.
Aki ismeri a hazai információs és banki technikákat, az el tudja képzelni, hogy ez mennyi időt vesz igénybe.
A probléma másik oldala, hogy a rendelet szerinti közlekedési támogatásra idén jóval magasabb igényt nyújtottak be az önkormányzatok, mint amenynyit a '93-as költségvetés erre a témára elkülönített. 1,1 milliárd forint volt rögzítve a költségvetési törvényben, és eddig 1 milliárd forinttal léptük túl ezt a keretet. Mindez azt jelenti, hogy ezt a támogatási formát a jövőben felül kell vizsgálni.
Ugyanakkor le kell szögeznem, hogy az idén benyújtott igényeket mindenféleképpen ki kell elégíteni, tehát itt felülvizsgálatnak semmiféle helye nincs. Örömmel mondom az Országgyűlésnek és a képviselő úrnak, hogy ma reggel ellenőriztem még egyszer: az APEH a tegnapi nap folyamán átutalta az összes öszszeget, tehát nincs tartozása jelen pillanatban a költségvetésnek.
(14.20)
A késedelemért az önkormányzatoktól elnézést kérek. A képviselő úr figyelemfelhívó kérdését köszönöm. Egyben tájékoztatom arról, hogy a Pénzügyminisztérium, a Népjóléti Minisztérium a Mozgáskorlátozottak Egyesületével karöltve dolgozik azon, hogy egy egyszerűbb finanszírozási rendet tudjunk kialakítani. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť