HORVÁTH LÁSZLÓ (FIDESZ)

Full text search

HORVÁTH LÁSZLÓ (FIDESZ)
HORVÁTH LÁSZLÓ (FIDESZ) Köszönöm a szót, Elnök Úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A mozgáskorlátozottak közlekedésével kapcsolatos kedvezményekről szóló kormányrendelet szerint a mozgáskorlátozott személy kérelmére pénzbeli támogatásban részesül közlekedési többletköltségeinek részleges megtérítése végett. Ennek a segélynek az összege évi 12000 forint, mely összeget az APEH 30 napon belül köteles visszautalni az azt kifizető önkormányzatoknak. Zárójelben szeretném megjegyezni, hogy az önkormányzatoknak mérlegelési jogköre ez ügyben nincsen, a kért pénzt egy összegben ki kell fizetniük.
Az APEH ebben az évben több hónapban nem teljesítette kötelezettségét, nevezetesen áprilisban, májusban és júliusban nem történt meg jó néhány esetben a kérdéses összegek 30 napon belüli visszafizetése. Országosan több mint 800 millió forint átutalásáról nem gondoskodtak; szűkebb pátriámban, Heves megyében pedig az önkormányzatoknak 50750000 forinttal tartozik a központi költségvetés. Ez azt jelenti, hogy Heves megyében az önkormányzatok százszázalékosan érintve vannak e kérdésben. A kialakult helyzet nagy problémát okoz jó néhány önkormányzatnak, hiszen van például olyan község, ahol az éves költségvetés összesen 80 millió forint, és ebből 3 és fél millió forint a fent említett okból hiányzik.
Mindezek alapján kérdezem a tisztelt államtitkár urat, mi az oka ennek a késedelemnek. A központi költségvetés mikor fogja rendezni az önkormányzatokkal szemben fennálló tartozásait, s hogyan, hiszen az említett jogszabályok nemcsak az önkormányzatok számára határoznak meg kötelezettséget, hanem azt a kormányzatnak és a költségvetésnek is teljesítenie kell.
Tisztelt államtitkár úr! Jó néhány önkormányzattal és mozgáskorlátozott embertársammal együtt figyelmesen várom válaszát. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť