SZABÓ JÁNOS, DR. földművelésügyi miniszter:

Full text search

SZABÓ JÁNOS, DR. földművelésügyi miniszter:
SZABÓ JÁNOS, DR. földművelésügyi miniszter: Mélyen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Mádai Képviselő Úr! Nem szeretnék ünneprontó lenni, de a kérdésre a választ lakonikus egyszerűséggel meg lehet adni, ez pedig úgy hangzik, hogy sem az ÁVÜ, sem a Földművelésügyi Minisztérium nincs abban a helyzetben, hogy hatósági földcserét rendeljen el. De, szeretném mondani, bárha ön jogi szakértőkkel erről konzultált, akkor ez nyilván ismert ön előtt, hogy önkéntes földcserére van lehetőség az érdekelt felek között. Ismétlem: önkéntes földcserére. Ennek gyakorlati lebonyolítása területén azonban számos gond van. Nevezetesen arra gondolok, hogy ugyan az ÁVÜ hozzájárulása kell ehhez, de az nem ügy, mert ő megadja ezt a hozzájárulást. Azonban minden részarány-tulajdonosnak alá kell írni ezt az önkéntes földcserére vonatkozó megállapodást és természetesen az állami gazdaságnak is alá kell írni. Így jogilag járható az út, a gyakorlatban sokkal bonyolultabb.
Megjegyzem — és itt ennek ügydöntő jelentősége lehet az indulás szempontjából —, hogy eddig, ismereteim szerint és tájékozódásunk alapján mondhatom, az állami gazdaságot nem kereste meg senki ebben az ügyben. Ha most megkeresnék, a válasz az lenne, hogy részükről nyitottság van; a készség megvan arra vonatkozóan, hogy ebben az ügyben elinduljanak.
De ha ön azt kéri, hogy ismertessem az intézkedési tervemet erre vonatkozóan, akkor azt kell mondanom, hogy nem tudom ismertetni, mert nincs ilyen, nem lehet ilyen tervem. Ha most ön azt kéri, hogy a Földművelésügyi Minisztérium vagy az ÁVÜ segítsen ebben valamit, ezt csak akkor tudom megtenni, ha önök, illetve az érdekeltek öntevékeny módon kezdeményezik ezt a földcserét, és akkor, ha bárhol valami elakadás mutatkozik, természetesen szívesen állunk rendelkezésre abban a vonatkozásban, hogy a kompetenciánkon belül a törvényes eszközökkel segítsük ezt. Köszönöm szépen, és kérem, hogy fogadja el ezt a választ. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť