ZSEBŐK LAJOS (MDF)

Full text search

ZSEBŐK LAJOS (MDF)
ZSEBŐK LAJOS (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A választókerületemben lévő Nádasladány település mellett 1992 nyara óta ég a tőzegmező. Hivatalosan 1992 nyara óta, mert a helybéliek szerint az égés sokkal régebbi, legfeljebb nem ilyen intenzitású. Ez a tőzegégés széljárástól függően Nádasladányban és a környező településeken nehezen elviselhető bűzzel járó légszennyezést okoz.
Én azt hiszem, senkinek sincs kétsége afelől, hogy a gond megoldását a tőzegtűz eloltása jelentené. Én azonban úgy látom, hogy ez több nehézségbe ütközik. A hatáskörök tisztázása után — ami jó úton halad — tisztázni kell a tőzegégés okát, kiterjedését, környezetkárosító hatását, majd ezt követően nyilván műszaki tervet kell készíteni az eloltásra. A legnagyobb nehézséget két dolog okozhatja. Az egyik a finanszírozás kérdése, mely az előkészítő munkákra is vonatkozhat, és még fokozottabb mértékben vonatkozik az oltásra magára. A másik nehézséget pedig a műszaki tervnek a megalapozása, illetve az oltóanyagnak a biztosítása jelenti, mert hiszen csapadékszegény időszakban élünk, és a közelben lévő Séd—Nádor-csatornában a víz igen alacsony állású, kevés víz folyik, és igen kérdéses, hogy a vízhozam csökkenése miatt az amúgy is szennyezett víz milyen további problémákat okozhat ezen a területen.
Mindezek miatt én kérdezem miniszter urat, hogy hogyan látja megoldhatónak az állami vagyont jelentő tőzegkészlet megvédését és a környezetkárosító hatás megszüntetését. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť