MÁDAI PÉTER (SZDSZ)

Full text search

MÁDAI PÉTER (SZDSZ)
MÁDAI PÉTER (SZDSZ) Tisztelt Elnök Úr! Csak reagálni szeretnék, köszönöm szépen. Képviselőtársam azt mondta, hogy a Ház nagy többséggel bölcsen elfogadta a Zétényi-Takács-féle törvényt. Utalni szeretnék rá, hogy bölcsen, és a kezükbe tett tudás alapján az Alkotmánybíróság ennek minden passzusát alkotmányellenesnek minősítette. Ez az egyik dolog. Tehát tisztelettel szeretném kérni képviselőtársam, hogy a ma folytatandó vitát ne keverje össze egy múltkori lezárttal.
A másik: Vass István nemcsak képviselőtársam, hanem barátom is. Ezért - miután nincs itt - egy mondatban szeretnék reagálni arra, amit képviselőtársam vele kapcsolatban mondott. Hogy hány percig tartott a felszólalása; azt gondolom, indifferens. Ő egy valamit mondott, és ezt az ő nevében szeretném megismételni: a magyar társadalom nem a múlt számonkérésére gondol, hanem a jelenre és a holnapra. Fontosabbnak érzi, hogy hogy él ma és hogy fog élni holnap, és csak másodlagos vagy harmadlagos, nem elhanyagolható szempont az, hogy mi történt a múltban. Tisztelettel kérem tehát képviselőtársamat egyrészt, hogy a Zétényi-Takács-törvényt, amit az Alkotmánybíróság elvetett, ne keverje össze azzal, amiről beszélünk. A másik: ha képviselőtársam beszédéből idéz, akkor kérem, hogy pontosan idézzen. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť