ZIMÁNYI TIBOR, DR. (MDF)

Full text search

ZIMÁNYI TIBOR, DR. (MDF)
ZIMÁNYI TIBOR, DR. (MDF) Elnézést kérek, hogy folytatom a vitát, de szó szerinti idézetet olvastam fel. És nem is egyszer, meg kell mondanom, még egyszer kijelenti Vass István, hogy mindazoknak, akik olyan fontosnak tartják a régi '56-os bűnök megtorlását, mint ahogy én is… Hát ha a megtorlást ilyen fontosnak tartja; elnézést, ekkora ellentmondás egy beszéden belül föltűnést keltő, és erre kénytelen vagyok reagálni. Mert hogy lehet azt mondani, hogy a Parlamentben ugyanakkor ha megy az ülés, a hallgatók a rádiót és a televíziót kikapcsolják azért, mert ilyen vita van. Elnézést kérek, ha kikapcsolják, akkor nem ezért kapcsolják ki, hanem azért, mert a rádió és a televízió úgy közvetíti vagy úgy továbbítja a híreket, ahogyan az történik. Legfeljebb erről lehet szó.
A másik kérdés pedig, hogy a Parlament bölcsen vagy nem bölcsen döntött. Én úgy gondolom, hogy egy képviselőnek nem való kétségbe vonni a Parlament bölcs döntését, főleg akkor, amikor hasonló bölcs döntés születik az egyébként nagyon sokszor emlegetett és ideálisnak beállított, és harminc-negyven éve demokráciában élő országban, ahonnan sokszor csak olyan szakembereket és tanácsadókat idéztek, akik az igazságtétel ellen fordultak. Érdekes módon az a Parlament is - megítélésem szerint - nagyon bölcsen döntött.
Ha már itt vagyunk, még azt is meg kell mondanom, akinek a tekintélye vitathatatlan volt abban a pillanatban, amikor nyilatkozni mert a magyar igazságtétel kérdésében, akkor azonnal degradálták és hozzá nem értőnek minősítették. Simon Wiesenthalra gondolok. Azért ha mindezeket nem vesszük figyelembe, akkor rendkívül torz képet kapunk az egész igazságtétel ügyéről. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť