HÖRCSIK RICHÁRD, DR. (MDF)

Full text search

HÖRCSIK RICHÁRD, DR. (MDF)
HÖRCSIK RICHÁRD, DR. (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nem kívántam eredetileg a témához hozzászólni, azonban néhány hasznos információt szeretnék közölni képviselőtársaimmal azzal kapcsolatban, amit Horváth képviselőtársam már említett.
Az Európa Parlament és a magyar Országgyűlés delegációja tegnap, ma és holnap ülésezik. Egyik napirendi pontja a tanácskozásnak a bős-nagymarosi probléma. Mint ahogy Horváth képviselőtársam említette, az Európa parlamenti képviselők továbbra is nagyon érzékenyen figyelik, hogy mi történik a térségben. És sikerült arra a megállapodásra jutni, hogy bizottságunk, azaz az Európa Parlament és a magyar Országgyűlés delegációja javaslatára az Európa Parlament környezetvédelmi bizottsága kéri az Európa Parlament büróját, hogy a júniusi - már a júniusi - ülésszakra, plenáris ülésre, de legkésőbb a júliusi ülésszakra vegyék ismételten a napirendi pontok közé Bős-Nagymaros problémáját.
Fontos jelentősége van ennek - képviselőtársaim -, mert úgy érzem, hogy a megakadt tárgyalásokon már csak ez segít, hogy egy kicsit továbblendüljenek. És úgy érzem, hogy a vízmegosztással kapcsolatban talán némi eredményt hozhat az Európa Parlament említett júniusi vagy júliusi közgyűlése. Köszönöm türelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť