KÁVÁSSY SÁNDOR, DR. (FKgP)

Full text search

KÁVÁSSY SÁNDOR, DR. (FKgP)
KÁVÁSSY SÁNDOR, DR. (FKgP) Tisztelt Miniszter Úr! Az ön válaszában számos olyan elem van, amit én csak örömmel tudok üdvözölni, ámbár mint a falusi viszonyokat jól ismerő képviselő azt is tudom, hogy ez az 1500 forintos ügy sem működik úgy, ahogy kellene. Mert az embereknek be kell menni a megyeszékhelyre stb. Kérem, beutazni - mondjuk - Szabolcs-Szatmár-Beregben Nyíregyházára, az kérem ma igen költséges dolog. Ezt mind figyelembe kellene venni és az egészet meg kellene könnyíteni.
Meg kell mondjam, hogy ezek körül a pénzügyek körül egy csomó kétbalkezesség van. Mert például az almánál sem kapták meg a termelők a mai napig sem az 1300 forintos meg a 2000 forintos állami támogatást.
Tehát ami miniszter úr jó szándékát illeti, azt én méltányolom, de a választ egészében mégsem tudom elfogadni. Nem kell miniszter úrnak vagy itt a Házban bárki hozzáértőnek bizonygatni azt, hogy az egyetlen kitörési pont a gyors privatizáció; a másik: ez csak akkor vezethet eredményre, ha az illetőnek tőke, felszerelés áll rendelkezésére. Tehát ezt a csuka fogta róka, róka fogta csuka állapotot mindenképpen fel kell oldani. Az én tudomásom szerint - és erre történelmi ismereteim alapján is támaszkodom - a Földhitelintézet igenis jól működő intézmény volt és az agrártermelő segítségére szolgált, egészen addig, amíg meg nem szüntették.
Ami pedig a kérdés feltételét illeti; annak idején két miniszternek tettem fel a kérdést, a földművelésügyinek és a pénzügyminiszternek. A földművelésügyi miniszter válaszolt, ebből gondolhattam arra, hogy ez a Kormányon belül a földművelésügyi miniszter reszortfeladata. Tehát ezért fordultam ismételten önhöz.
Sajnos, a választ nem tudom elfogadni, és kérem képviselőtársaimat is, hogy ne fogadják el, ezzel segítsük a dolgot előre, és ezzel kényszerítsük ki, hogy ebből az intézményből legyen valami. Köszönöm a meghallgatást. (Szórványos taps.)
Határozathozatal

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť