ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a közérdekű egyesületek 1994. évi költségvetési támogatásának bizottsági előkészítéséről szóló országgyűlési határozati javaslat részletes vitájának újbóli megnyitása és a határozathozatal. Az előterjesztést 14 000-es számon kapták kézhez képviselőtársaim. A benyújtott módosító javaslatokról együttes jelentés készült 15064-es számon és kiegészítő jelentés 15190-es számon. A részletes vita lezárását követően további kapcsolódó módosító javaslatokat fogalmaztak meg, így a részletes vita újbóli megnyitása szükségessé válik.
Megkérdezem a költségvetési bizottság és a társadalmi szervezetek költségvetési támogatását koordináló bizottság elnökeit, hogy kívánnak-e szólni? (Soós Károly Attila: Nem. – Dr. Marx Gyula: Igen.) Igen, dr. Marx Gyula bizottsági elnök úrnak megadom a szót.
Dr. Marx Gyula, a társadalmi szervezetek költségvetési támogatását koordináló bizottság elnökének válasza
DR. MARX GYULA, a társadalmi szervezetek költségvetési támogatását koordináló bizottság elnöke: Elnök Úr! Tisztelt Ház! A határozati javaslat általános vitája során elmondott felszólalásomban azt fejtegettem, hogy bizottságunk csupán azokat a módosító indítványokat fogadta be, amelyek a szöveg pontosítására irányultak.
A múlt heti részletes vitán elhangzott érvelés és az azt követő bizottsági megbeszélések során azonban lényegileg változás állt be bizottságunk álláspontjában és a módosítást tevő képviselőkkel egyetértve olyan kompromisszumos megoldás született, amely pontosítja a határozati javaslatban lévő regionalitás fogalmát. Ezért szükségessé vált jogtechnikai okból, hogy ezt a kompromisszumos megoldást most már egy újabb csatlakozó módosító indítványként, amelyet az én nevemmel jeleztek a 15190-es irományszámon, még egyszer a Ház elé hozzuk.
Szeretném megköszönni a Háznak, hogy tulajdonképpen befogadta ezt a határozati javaslatot, és ezáltal, ha elfogadjuk, lehetővé válik, hogy a társadalmi szervezetek 1994. I. negyedéve végén hozzájussanak azokhoz az összegekhez, amelyek szükségesek a működésükhöz, és ne kerüljenek olyan helyzetbe, mint 1993-ban jutottak. Nagyon-nagyon köszönöm az egész Háznak, köszönöm Kiss Róbertnek, köszönöm Ráday Mihálynak a jobbító szándékú és készséges együttműködését, jobbító szándékú javaslataikat. A szavazás során szíveskedjenek támogatni most már a konszenzusos javaslatok közül azokat, amelyeket határozott igennel fogok jelezni. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť