BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF)

Full text search

BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF)
BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Csak nagyon röviden. Sajnos, ez is az általános részhez tartozik.
Itt többször elhangzott, hogy a mezőgazdaság jövedelemtermelő képességét kell megteremteni. Szeretném felhívni a figyelmet, a mezőgazdaság jövedelemtermelő képességének növelése a szerkezet átalakítása nélkül két módon lehetséges: vagy árat emelek, vagy támogatást adok. De ebben az esetben mindig el kell mondani az adófizetőknek, hogy uraim, itt az önök pénzéről van szó, önök tehát tegyenek le előbb egy-egy forintot vagy százat, és abból majd növeljük.
Azért kényszerült bele a kormányzat a szerkezet átalakításába, hogy a termelés folyamatát a lehető legolcsóbbá tegye egy piaci versenyben, mert ez nem kerül pénzbe, viszont növeli a jövedelemtermelő képességet.
Nagyon sajnálom, hogy Lakos úr nem figyelt oda arra, amit mondtam. Én azért voltam kénytelen nekiállni a szövetkezeti törvény átdolgozásának, mert igaz az, amit ő mondott – csak én erre már válaszoltam. Az eredetileg beterjesztett törvénnyel ugyanis valóban a szövetkezetek státusának a megerősítését értük volna el, és nem indult volna el az az átalakulási folyamat, amelyet nem ideológiai, hanem gazdasági kényszer kényszerített ki ebből az országból.
Köszönöm Juhász Palinak, hogy megvilágosította Szabó Lukácsnak, mi is történt. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť