GLATTFELDER BÉLA (FIDESZ)

Full text search

GLATTFELDER BÉLA (FIDESZ)
GLATTFELDER BÉLA (FIDESZ) Nagyon köszönöm, Elnök Úr. Még mielőtt rátérnék a kétperces fölszólalásomra, jelezni szeretném, hogy az előző felszólalásomban jelzett problémának utánanéztem, a hibát én követtem el, tehát a "jelen lévő" tagok helyett "jelenlegi" tagokat írtam az egyik módosító javaslatomban, amit majd egy csatlakozó módosító javaslat benyújtásával korrigálni szeretnék.
Bogárdi Zoltán előző felszólalásában utalt arra, hogy én azt mondtam, hogy ez a törvényjavaslat nem oldja meg a szövetkezetekben levő legfontosabb problémát. Tudniillik azt, hogy a kívülálló tulajdonosok, a nyugdíjasok és a tagok között igen jelentős érdekkonfliktus létezik, és a kívülálló tulajdonosok nem tudnak hozzájutni a vagyonukhoz, a nyugdíjasoknak nem jut elég járulék, a tagok pedig szeretnék megőrizni a munkahelyeiket: az aktív tagok.
Bogárdi Zoltán azt mondja, hogy azért fontos ez a törvényjavaslat, mert lehetőséget ad a szétválásra. Itt csupán megjegyezni szeretném, hogy azon érdemes lenne szerintem elgondolkozni, hogy a törvényjavaslatba foglalt összes tag fele szavazatarány segíti-e ezt jobban elő, vagy pedig a jelen levő tagok kétharmadával meghozott döntés segíti ezt jobban elő, ismerve általánosan azt, hogy egy szövetkezeti közgyűlésen hányan jelennek meg. Például egy megismételt közgyűlésen, amennyiben ez olyan formában fog megtörténni, ahogy ezt a törvényjavaslat most, sajnos, előírja, vajon hányan fognak majd megjelenni? És azt állítja Bogárdi Zoltán, hogy ez versenyt okoz. Ezzel egyet is értenék. Szerintem a törvényjavaslat szerencsésen megkönnyíti a szétválást a jelenlegi helyzethez képest, szerintem nem eléggé, és valóban, ennek következtében a verseny növekedhet. Azonban amit elmondtam előző felszólalásom zárómondataként, az szerintem támadhatatlan. Ugyanis ez a törvényjavaslat valóban nem oldja meg ezt a problémát, nem oldja meg a kívülálló tulajdonosoknak és a nyugdíjasoknak a helyzetét.
Bogárdi Zoltán azt állítja, hogy lehetőséget ad arra, hogy hozzájussanak a vagyonukhoz. Csupán egy kérdést szeretnék föltenni, elnök úr, Bogárdi Zoltán képviselő úrhoz, hogy jelölje meg, hogy a törvényjavaslat melyik paragrafusában, melyik szakaszában található erre az előbb említett problémára megoldás. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť