SZÉKELYHIDI LÁSZLÓ, DR. (MDF)

Full text search

SZÉKELYHIDI LÁSZLÓ, DR. (MDF)
SZÉKELYHIDI LÁSZLÓ, DR. (MDF) Elnök Úr, köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Két nappal ezelőtt az ideiglenes bősi bizottság nevében már szóltam önökhöz, a bizottság többségi álláspontját ismertettem a tárgybani kérdésben.
Most mint a térség egyik képviselője szólok önökhöz, és szeretnék hivatkozni a kérdésben tett tavalyi, részben napirend előtti, részben e kérdés tárgyalása idején tett felszólalásaimra. Ezekben szó szerint meghúztam a vészharangot az addigi cselekvési halogatás felett, és felhívtam a tisztelt Ház figyelmét a szigetközi emberek életkörülményeinek várható katasztrofális romlására, a szigetközi ökobiológia pusztulására, ezen keresztül arra, hogy cselekedjünk végre. Azóta egyszer egy fél év meg még egyszer egy fél év telt el cselekvés nélkül. Ma ismét abban a helyzetben vagyunk, hogy rajtunk múlik a Szigetköz pusztulásának visszafordíthatósága vagy éppen visszafordíthatatlansága.
Most, hogy a kérdés ismét a tisztelt Ház napirendjére került, a fenékküszöböt építőkkel szemben igen jelentős ellenlobby támadt fel, és másfajta műszaki megoldás, például szivattyús megoldás mellett kardoskodik, számtalan képviselőt is megkísértve. Nem vagyok műszaki szakértő, csak a szigetközi térség egyik képviselője, és éppen ezért nem ajánlhatok önöknek mást, mint amit a szigetközi ember elvár: így vagy úgy, végre legyen víz a térségben, hiszen ha a huzavona tovább folytatódik, valóban irreverzíbilis állapotokat hoz létre.
Tehát, hölgyeim és uraim, mindent megtehetünk, csak azt nem, hogy nem teszünk semmit. Előttünk egy korrekt javaslat fekszik, nincs más dolgunk, mint ennek megszavazása. Azt gondolom, hogy aki a klinikai halál állapotában lévő betegtől megtagadja a végső ellátásig az újraélesztést, azt súlyos felelősség terheli. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Egy-két taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť