ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Elég hosszú ismertetést kell adnom a szavazás módjára. Ez idő alatt, bízom benne, hogy a képviselőtársaim elfoglalják helyeiket az ülésteremben, mert erre a szavazás kapcsán szükség lesz.
Tisztelt Országgyűlés! Először majd azokról a módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés, amelyeket az előterjesztő támogat. Ezt a javaslatsort a szavazást megelőzően fogom ismertetni.
Tisztelt Országgyűlés! Az ajánlás 1., 3., 4., 9. 10., 12., 22., 23., 24., 28., a kiegészítő ajánlás 2. pont B. pont változata 4., 5., 6. pontjai nem kapták meg a szükséges bizottsági támogatást, ezért ezekről a pontokról nem határoz az Országgyűlés.
Az ajánlás 25. pontjáról a Független Kisgazdapárt frakciója szavazást kért, bár, mivel a mezőgazdasági bizottságban megkapta a képviselők egyharmadának támogatását, így erről a pontról mindenképpen szavaztunk volna.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy az ajánlás 6., 7., 14., 16., 18., 33., 34. pontjaiban lévő javaslatokat előterjesztője visszavonta.
Az ajánlás 20., 21., 29. pontjai az alkotmányügyi bizottság állásfoglalása szerint nem bocsáthatók szavazásra.
Tisztelt Országgyűlés! Most az ajánlás 11., 19., 31., 32. pontjában és a kiegészítő ajánlás 3. pontjában lévő módosító javaslatot teszem fel szavazásra az igazságügy-miniszter úr által közölt támogatott módosító javaslatok jegyzékével megegyezően.
A szavazásra feltett módosító javaslatsor minden elemét támogatja az előterjesztő, ezért a döntés előtt nem kérdezem meg az állásfoglalását.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e az előbb felsorolt pontokat? Kérem, szavazzanak!
(Szavazás. A jelzőtáblán megjelenik 158 igen, 24 nem, 6 tartózkodó szavazat. A Ház nem határozatképes.)
Tisztelt Országgyűlés! Szeretném figyelmeztetni a tisztelt Országgyűlést előbbi megjegyzésemre. Meg kell ismételnünk a szavazást.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy az előbb felsorolt pontokról mi az Országgyűlés véleménye, azzal a megjegyzéssel, hogy ezeket a pontokat az előterjesztő támogatja? Kérem, szavazzanak!
(Szavazás. A jelzőtáblán megjelenik 168 igen, 10 nem, 1 tartózkodó szavazat. A Ház nem határozatképes.)
Kérem megismételni a szavazást. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést harmadszor, hogy támogatja-e felsorolt pontokat az előterjesztő javaslata szerint? Kérem, szavazzanak!
(Szavazás. A jelzőtáblán megjelenik 162 igen, 11 nem, 1 tartózkodó szavazat. Derültség. Közbeszólás a bal oldalon: Még kevesebb. - A Ház nem határozatképes.)
Tisztelt Országgyűlés! Nyilvánvalóan néhány képviselőtársunk nem szavaz, és ezért jelen pillanatban az Országgyűlés határozatképtelen. Megkérdezem azokat a képviselőtársaimat, hogy végig így óhajtanak viselkedni, tehát magyarán, számíthatunk következetes magatartásukra? Azoktól a képviselőtársaimtól, akik nem szavaznak. Tartok tőle, hogy vannak olyanok, akik itt vannak, és nem szavaznak.
Tisztelt Országgyűlés! Egy jelenlét-ellenőrzést kérek. Kérem, nyomják meg az igen gombot. Most nyomják meg a gombot.
(A jelzőtáblán megjelenik, hogy a jelenlévők száma 192.)
Tisztelt Országgyűlés! Jelen pillanatban az Országgyűlés határozatképtelen.
Tisztelt Országgyűlés! Felfüggesztem a szövetkezeti törvény módosításáról szóló törvényjavaslat módosító javaslatairól a szavazást. Kérném, hogy az Országgyűlés egy kis figyelemmel legyen. Más kérdésekben is döntenünk kell, amelyeknél más megoldást is alkalmazhatunk. Tehát kérem a tisztelt képviselőtársaimat, figyeljenek, és megkérném a frakcióvezetőket, kormánypárti frakcióvezetőket különös tekintettel, hogy próbálják határozatképessé tenni az Országgyűlést.
(18.50)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť