BERREGI ISTVÁN

Full text search

BERREGI ISTVÁN
BERREGI ISTVÁN (FKGP): Köszönöm szépen a választ miniszter úr. Tényleg sajnálom, mert úgy érzem, jó a kapcsolatunk, de mégsem tudom elfogadni. (Derültség.)
Megmondom mindjárt azt is, hogy miért. Mondtam az interpellációmban is, nagyon sok helységet tudnék felsorolni, ahol valóban a táblákban egy kapavágást nem csináltak, de a téesz mégis kiveti rá a költséget. Tudom, hogy bíróságra kell vinni a folyamatot, kihívták a kárpótlási hivatalt, vele megbeszélték, azt mondták: jól van Juli néni, 9 ezerből ezret elengedek, nyolcat meg kell fizetni. Az sem volt jogos és nem jogos ma sem. S hadd ne mondjam, akik ebben érintettek, általában idős emberek, ők aránylag nem könnyen futnak bírósághoz, arról már nem is beszélve, hogy egy-két évig eltart a bíróság.
Hadd mondjak el egy konkrét esetet, a múlt héten bejöttek hozzám, amikor eszembe jutott, hogy interpelláció keretében ebben az ügyben valóban szólni kell. Az a téesz még ma sem fizette ki az államnak az adósságát, ugyanakkor a tagnak nem adja oda a földet, mert nem fizet ki neki egy bizonyos horribilis összeget, mert körülbelül 30 hektár földről van szó, 2 százalékpontot kellene kifizetni, ugyanakkor az ő táblájában sem csináltak semmit, ezt mindenki állítja, de be van a tábla terhelve, be van táblázva, ráírták a költséget.
Arra gondoltam, hogy ezt felül kellene vizsgálni: ha valamelyik táblában nem végeztek munkát, arra ne terheljen költséget egyetlen téesz sem. És szerettem volna, hogy valamikor, rövid időn belül, valamilyen rendeletben szabályoznák ezt a minisztériumban.
Köszönöm szépen. Így nem tudom elfogadni a válaszát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť