KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Úr! Az ügyből valóban általános tanulságok vonhatók le, azonban természetesen nem lenne szerencsés, ha a konkrét ügy néhány mozzanatára nem térnénk ki ma.
Az említett úr, akiről egyébként utólag kiderült, hogy a Fidesz helyi aktivistája, 1993 májusában tilosban parkolt - egy hosszabb folyamat eredményeként volt kideríthető, hogy ki használta azt a gépkocsit, hiszen nem az ő tulajdonában van a gépjármű -, ezután ő a tilosban parkolást elismerte és egy címet adott meg, ahol ő megtalálható.
A bírság kiszabásáról november 2-án és 3-án sikertelenül kísérelték meg írásban értesíteni őt, ezután január 26-án, 27-én szólították fel szintén írásban, de ez is sikertelennek bizonyult. Ezután július 8-án és 11-én próbálták meg a nevezettet napközben elővezetni, ez is sikertelennek bizonyult, ezt követte a december 5-i elővezetés, ami egy hibás ügy volt, hiszen január 5-ére szólt az elővezetés. Ennek kivizsgálására az eljárást megindítottuk és természetesen a felelőst felelősségre fogjuk vonni.
Persze az ügynek van egy másik tanulsága is: ha valaki vétséget követ el és azt elismeri, akkor vállalja fel annak a következményeit is. Ha ez így lett volna, akkor nem került volna sor erre a sajnálatos végkifejletre.
Az összes többivel természetesen egyetértek, itt valóban szükség van a jogi szabályozás áttekintésére és ha szükséges, akkor megváltoztatására; ennek az ügynek a kapcsán ezt is kezdeményezni fogja természetesen a Belügyminisztérium. Köszönöm a figyelmet. (Taps a bal oldalon.)
(14.50)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť