DR. VARGA LÁSZLÓ

Full text search

DR. VARGA LÁSZLÓ
DR. VARGA LÁSZLÓ (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Az elektronikus média az elmúlt fél évszázadban hadsereg és fegyverek nélkül nagyhatalom lett, mert milliók véleményét formálja, sőt az ifjúság nevelését is befolyásolja. A tárgyilagos, jó szellemű műsorok építőek, az elfogultak kárt okoznak. Ha egy rádió vagy televízió magánvállalkozás, akkor a törvény keretein belül szabadon gazdálkodnak, de ha, mint a Magyar Rádió és a Magyar Televízió, közszolgálati intézmény, akkor nem lehet, hogy kiszolgálják akár a kormányt, akár az ellenzéket, csakis a közérdeket. Világos, hogy a miniszterelnök úr a rádió és televízió elnökének gyors kinevezésével, illetve előterjesztésével azt akarta elérni, hogy stabilizáció legyen.
(15.10)
Ehelyett jelenleg a Magyar Televízióban foglalkoztatási bizonytalanság és zűrzavar uralkodik. A televízió programjában a hírszolgálatnak egyszerűen nincs jó, korszerű stratégiája, az esti műsorból hiányzik a vidéki Magyarország élete, a belpolitikai műsorok szinte eltűntek, s a gazdasági helyzetünk alakulását segítő műsorok is hiányoznak. Miközben a televízió alkalmazottainak jelentős része hosszú évek tisztességes munkája után feszültségben, félelemben, sőt emberi méltóságában megalázva dolgozik, kialakult egy szűk hatalmi kör, amely arrogánsan, fennhéjázóan intézkedik. Miközben a kiadások csökkentése is érvényben van, egyes kiváltságosak jövedelme tehetségükön és eredményükön messze túlhalad.
Ezért kérdezem a miniszter urat, mivel a televízió elnökét a miniszterelnök úr terjesztette föl a köztársasági elnök úrhoz kinevezésre, van-e felelőssége a televíziónál eluralkodott, nyugodt munkára alkalmatlan helyzetért?
Másodszor: helyes-e, hogy a Magyar Televíziónál - miközben a közszolgálati dolgozók munkalehetőségét és így a reáljövedelmét is csökkentik - egyesek a közpénzekből aránytalanul nagy személyi jövedelmet élveznek?
A harmadik: mivel a kormány várhatóan márciusban beterjeszti a médiatörvényt, helyesnek tartja-e, hogy addig ne történjenek olyan szervezeti és személyi változások, amelyek kész helyzetet teremtenek? Köszönöm. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť