BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Az elmúlt évben a központi költségvetés mintegy 9 és fél millió köbméter víz biztosításával közel sikeresen elérte, hogy a Velencei-tó egyensúlyba került. De ahogy az ország fizetési mérlege, ugyanúgy a tó sem került egyensúlyi helyzetbe, és ezért a felbomlás veszélye fenyegeti a tó biocönózisát. Fontos lenne, hogy ez évben és a következő évben is mintegy 5 millió köbméter víz pótlásra kerüljön. Ezzel minden szakember és mindenki egyetért, annak ellenére, hogy a költségvetésben ez nem szerepel.
A tó környékén és attól távolabb lévő települések attól azonban irtóznak és nem értenek egyet azzal, hogy ez a vízdíjban kerüljön megállapításra, és az állam a vízdíjon keresztül biztosítsa a tó feltöltését. Ez ellen tiltakozunk.
Kérem miniszter urat, hogy ismertesse, mi a kormány álláspontja a tó megmentésével és egy elfogadható vízdíj kialakításával kapcsolatban. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť