ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Az azonnali kérdések órájára az ebédszünetet követően 14 órától kerül sor.
Engedjék meg, hogy ismertessem mai ülésnapunk programját.
Először a Magyar Köztársaság 1995. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat általános vitáját folytatjuk a vezérszónoki felszólalásokkal.
Az ebédszünet után 14 órától kerül sor az azonnali kérdések és válaszok órájára.
Ezután a kérdések és az interpellációk következnek.
A délutáni szünetet követően körülbelül 16 óra 45 perctől előterjesztések bizottsági kiadásáról tájékoztatom az Országgyűlést.
Ezután képviselői önálló indítvány sürgős tárgyalásáról, illetőleg részletes vitára bocsátásukról határozunk.
Majd az Alkotmánybíróságról szóló 1989. évi XXXII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat és a hozzákapcsolódó alkotmánymódosítás együttes általános vitájának lezárására és határozathozatalukra kerül sor.
Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy az Alkotmánybíróságról szóló törvényjavaslat elfogadásához a jelen lévő képviselők kétharmadának, míg az alkotmány-módosításhoz az összes képviselő kétharmadának, azaz 258 képviselőnek "igen" szavazata szükséges.
Ezután a Magyar Köztársaság és a Szlovén Köztársaság között aláírt Szabadkereskedelmi megállapodás megerősítését indítványozó országgyűlési határozati ja-vaslat általános vitájára és határozathozatalára kerül sor.
Ezt követően az ügyészségi szolgálati viszonyról és az ügyészségi adatkezelésről szóló törvényjavaslat módosító javaslatairól szavaz az Országgyűlés.
A határozathozatalt követően a Magyar Köztársaság 1995. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat általános vitájának folytatásával zárjuk mai ülésnapunk munkáját.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť