DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Miniszterelnök Úr! A bankok eddig mindösszesen 315 milliárd forintot kaptak '92. január 1-jétől a mai napig úgynevezett bankkonszolidációra, tehát rossz hitelek, no, nem a bankár, hanem természetesen az állam szempontjából rossz hitelek kihelyezésének ellensúlyozásaként és az én szakértőim közlése szerint az államnak hozzávetőlegesen még ennyit kell adnia a bankok részére, tehát további 315 milliárdot, hogy a bankok pénztárait feltölthessék.
Ön korábban több ízben úgy nyilatkozott, a választások előtt különösen - és úgy gondolom, talán kiemelhetném Ózdot és Miskolcot ebből a körből -, hogy önt is felháborították a banktisztviselők kiemelkedő jövedelmei. Ön a legutóbbi parlamenti megnyilatkozása alkalmával úgy nyilatkozott, hogy ez már egy nyugat-európai integrációnak megfelelő fizetés, és ezért ön helyesli. Csakhogy ezek a bankok semmiféle banktevékenységet nem végeznek, mondhatnám, hogy a tevékenységük, legalábbis a bankárok egy részének olyan, hogy nincs az a bankrablás, ami olyan káros lenne... (Derültség az MSZP padsoraiban.) ..., hiszen ténylegesen nem banktevékenységgel keresik a bank számára a pénzt.
Tisztelettel kérdezem öntől, milyen konkrét lépéseket tett, konkrét határidő megjelölése mellett ennek a lehetetlen állapotnak a felszámolására. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť