DR. VASTAGH PÁL

Full text search

DR. VASTAGH PÁL
DR. VASTAGH PÁL igazságügy-miniszter: Köszönöm, elnök úr, de reményeim szerint nem lesz ez még két perc sem.
Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném tájékoztatni önt arról, és még azokat a képviselő urakat, hölgyeket, akik a következő fölszólalásaikban kezdeményezni fogják a törvény visszavonását, hogy ezt nem teszem meg. Nem vonom vissza a törvényjavaslatot. Az igazság az, hogy be sem kellett volna erőltetni '94. április 8-án, a parlament utolsó ülésnapján, és akkor talán ezek a viták elkerülhetőek lettek volna.
Nincs semmiféle politikai motiváció abban, hogy a törvényjavaslat előterjesztője az Igazságügyi Minisztérium, hiszen a szövetkezeti törvény nemcsak a mezőgazdasági szövetkezetekre tartalmaz szabályokat, hanem jóval szélesebb szférát ölel fel.
Nyolc érdekképviselettel egyeztettük ezt a több fölszólaló által szövetkezetellenesnek minősített - és más jelzőket is használtak, ennél erősebbeket is - törvényt. Mind a nyolc érdekképviselet - szívesen elmondom, melyekről volt szó - támogatta ezt a törvényjavaslatot. Meggyőződésünk, hogy ez jobb egyensúlyt biztosít, és jobban figyelembe veszi a szociális és a gazdasági szempontokat is.
Kérem tehát, vegyék ezt figyelembe; a törvényjavaslatot nem vonjuk vissza. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť