FRANCZ REZSŐ

Full text search

FRANCZ REZSŐ
FRANCZ REZSŐ (MSZP): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Több józanságra lenne szükség e kérdés megvitatásánál. Kérem, hogy a továbbiakban vegyék figyelembe ezt. Olyan szélsőséges dolgokról hallottunk itt, akár Torgyán úr szájából vagy az előző hozzászólást is tekintve, hogy mezőről behozott emberek, meg az elnök úr a három titkárnőjével. Már rég nincs abban a helyzetben, hogy három titkárnőt tudna tartani, de ez egy dolog.
Ugyanilyen megközelítésből nem sérül a demokrácia a jelenlegi törvénynél, ahol a kocsmában összeül öt ember, s egy emelkedettebb hangulatban kimondják, hogy ők most már pedig a kurittyáni részközgyűlést tartják? Mert jelenleg ez lehetséges.
Úgy gondolom, a szövetkezetek léte nemcsak a benne dolgozók érdekében fontos, hanem az üzletrész-tulajdonosok, beleértve a külső üzletrész-tulajdonosokat is, fontos a körülötte lévő és korábban integrált magántermelők tekintetében is. El kell mondani, hogy nagyon sok magántermelő vette, veszi igénybe a szövetkezetek tisztességes áron történő szolgáltatásait. Nem lehet elmondani, hogy ez nem így van? Ez így van. Mert termel úgy répát adott esetben, hogy nincs vető- és kiszedő gépe. És nagyon szép, egészségesen megvannak egymás mellett.
Az európai meneteléshez: véletlenül éppen itt van nálam egy, Raskó úrral '92 tavaszán készült nyilatkozat: "A jövő azonban - hangsúlyozta az államtitkár - nagyüzemeké lesz, mert a sok kisméretű magángazdaság nem elég hatékony." Ez a Heti Politika című újságban jelent meg egy Raskó Györggyel készült interjúban. Európának nem azzal van gondja, hogy mi milyen üzemi szervezetben masírozunk be azon a kapun, ha egyszer kinyílik, hanem hatékonyan tudunk-e termelni, vagy nem. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť