GYIMÓTHY GÉZA

Full text search

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Elnézést kérek Torgyán elnök úrtól is, mert látom, felkelt, de muszáj, mivel kétszer is megszólíttattam. Először a bizottsági elnököm által, és furcsa, amikor két bizottsági polemizál, hiszen holnap a bizottsági ülésen is megtehetjük és meg is tesszük természetesen. Annyit azért elmondanék, hogy most már negyedszer kerül sorra a szövetkezeti törvény, és a Független Kisgazdapárt most kapott először hosszabb lélegzetű hozzászólást; a múltkor Berregi István röviden és most én. Vannak olyan pártok, amelyek már négyszer el tudták mondani, szinte majdnem olyan hosszú időtartamban, mint ahogy beszéltem.
A második: mindenképpen általánosítás...azzal kezdtem a beszédemet: valóban nem lehet általánosítani. Egyetértek Solymosi Józseffel és most nyilván nem rá gondoltam, neki gratuláltunk is, hogy ő az elnök. A korábbi agrárszövetségi elnök szavait - hozhatnám az újságidézeteket, de most engedjék meg, hogy ne tegyem, mert nincs nálam újság - több ízben az újságban megjelentették és nem tiltakoztak, nyilván nem az újságíró értette félre Nagy Tamás szavait, hogy igenis, az eredeti kisgazda-programmal ők fognak bejutni.
Ez a választások előtt nagyon sokszor megjelent, nekünk nagyon nagy politikai kárt okozva, hadd ne menjek bele. Azzal egyetértek, hogy felejtsük el a múltat, én viszont ezt a szövetkezeti törvényt, ezt a négyszakaszos módosítást nem tudom úgy - nem tudtam tisztelt Orosz Sándor képviselőtársam -, nem tudtam másképp elővezetni, ha a múltról nem beszélek. Egy válásról sem lehet a előzmények nélkül beszélni. Most ugyanígy vagyunk, mert ez egy nagy politikai hiba és a kívülálló üzletrész-tulajdonosoknak nincsen más politikai érdekképviseletük - így jelezzük - jelenleg, mint a Független Kisgazdapárt. Hiszen - még egyszer elmondom - a tagjainktól, a napi száz levélben mi kapjuk azokat a panaszokat, ahol problémák vannak. Valóban probléma, ha általánosítunk, mert vannak szövetkezeti vezetők, akik igenis megértik az idő szavát és nem gördítenek akadályt, de vannak - és szép számmal vannak - olyanok, ahol valóban nem értik meg a szavukat. Ott most bebetonozni a szövetkezetet, lehetetlenné tenni a szétválást, az úgy érzem, politikai bűn lenne. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť