DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDF): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Természetesen nem a választási program egészét kértem számon, csak néhány konkrét megállapítást, aminek most pont az ellenkezőjét teszik. Hiszen mindenhol és minden alkalommal, még az októberi "Szociálpolitikai feladatok" című kormányanyagban is az szerepelt, hogy a gyermekkedvezmény megszüntetése a családi pótlék differenciált emelésére fordítódik. Ezzel szemben a családi pótlék egy fillért sem emelkedik, miközben a gyermekkedvezményt megszüntetik.
Sajnos a két dolog másról szól, hiszen az, ha én egy háromgyerekes családtól megvonom a gyermekkedvezményt, és mondjuk az apa jövedelme negyvenezer forint fölött van, s ezért január végén ezernyolcszáz forinttal kevesebb lesz a fizetése, ez nem kompenzálható számára mondjuk egy olyan javaslattal, hogy talán a felesége menjen el gyermeknevelési támogatásra. Itt nem csereszabatos kérdésekről van szó, és én nem hiszek abban, hogy jó döntés, ha meglévő gyermekek helyzetén azzal rontunk, hogy ilyen fajsúlyú lépést teszünk. Ráadásul a kormány saját logikájával kerül szembe, hiszen ugyanebben az anyagban azt is leírják, hogy a legjobb és mindenki számára egyforma támogatási forma az adórendszerben az adókedvezmény. Hiszen be is vezeti a kormány a negyvenezer forint alatti jövedelműeknél a 7200 forintos adókedvezményt. Önmaga is azt állítja, hogy az adókedvezmény a legjobb, mert mindenkinek egyformán ad. És akkor itt - a gyermekneveléshez kapcsolódó támogatástípusok között - éppen az adókedvezményt szünteti meg.
Én azt hiszem, mást kérek számon, nem a programot, csak néhány, egészen konkrét intézkedést, hogy miért mond ellent a korábbiaknak. Köszönöm. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť