TARDOS MÁRTON

Full text search

TARDOS MÁRTON
TARDOS MÁRTON (SZDSZ): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Két megjegyzést szeretnék tenni Takács Péter fölszólalásával kapcsolatban.
Az egyik arról szól, hogy nem válaszolt arra a kérdésre, hogy ha 25 százalékkal kevesebb jövedelem áll rendelkezésre egy amúgy is egyensúlyhiánnyal küzdő bázishoz képest, tehát több mint 25 százalék hiányzik a jövedelmekből - akkor mit is kell tenni? Holott erre lehet csak válaszolni jól, és erre muszáj is válaszolni, mert különben tényleg baj keletkezik.
A másik: az én tudomásom szerint nincs olyan vezető közgazdász az országban, aki az átütemezés kérdését fölvetette volna.
Az átütemezés kérdésére azt válaszolta, hogy ennek nincs aktualitása, és ennek alapján nem kacérkodik evvel a gondolattal, hanem megállapítja itt is a tényt, hogy a világgazdasági helyzethez kell az országnak alkalmazkodnia.
Ebből a két megállapításból egy harmadikra szeretnék jutni: igaza van Takács Péternek abban, hogyha az ország nem fog tudni ehhez a nehéz helyzethez alkalmazkodni, abból ténylegesen baj lesz, akkor tragikus körülmények keletkeznek, mert súlyos zavarok, súlyos gazdasági visszaesés fog bekövetkezni, amelynek méreteit még megálmodni sem tudjuk.
Az alkalmazkodás és a kérdések megoldása, a kitörés előfeltételeinek megteremtése az egyedüli lehetséges út. Ha ezt nem sikerül kialakítani, s ha arra történik felszólítás, hogy ezt ne alakítsuk ki...

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť