PÁL LÁSZLÓ

Full text search

PÁL LÁSZLÓ
PÁL LÁSZLÓ ipari és kereskedelmi miniszter: Köszönöm, elnök úr. Hogy mi a jogszerű, arra hadd mondjak egy megjegyzést. A globálkvóták megszüntetésére akkor kell hogy sor kerüljön, ha az uruguayi forduló eredményét a magyar parlament törvényerőre emelte. Itt a mértékekről ma nem vitatkozik senki, ez megfelel az ott rögzítetteknek.
A déligyümölcsök ügyében: igen, ezt már hallottuk a magyar parlamentben. Szeretném elmondani, hogy emellett élőállatokra, baromfihúsra, gabonára, zöldség- és gyümölcsfélékre és más élelmiszeripari készítményekre kiterjed a vámemelés. Itt egyértelmű védelemről van szó. A déligyümölcsök tekintetében kizárólag a nyugat-európai és a fejlett országokkal szemben érvényesül ez a vámemelés, ahol nincs ilyen termelés. Ha onnan származik az import, az emelt áron történik, tehát ezzel szemben a fejlődő országokból simán be tudjuk hozni.
Hogy nettó exportőrök vagyunk-e és milyen relációban? Sajnálatosan fel kell hívnom a képviselő úr figyelmét arra, hogy nagyon kis mértékben vagyunk ma már nettó exportőrök. Korában két és fél milliárd dollárt közelített a nettó exportunk, ma mindössze néhány száz millió. Ez tehát nem befolyásolja a döntést. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť