DR. FODOR GÁBOR

Full text search

DR. FODOR GÁBOR
DR. FODOR GÁBOR művelődési és közoktatási miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselő Úr! A képviselő úr kérdése ténykérdés, így viszonylag röviden tudok válaszolni rá.
Munkajogilag szabadságon voltam november 14-16. között. A szabadság kivételét az előírt szabályoknak megfelelően intéztem. Az erre vonatkozó dokumentumok a Művelődési és Közoktatási Minisztériumban és a Miniszterelnöki Hivatalban is megtalálhatók.
Kérdése alapvetően személyemet érintő részére tehát ez a válaszom. Ha azonban a parlament hatékony és zavartalan működéséért aggódik, akkor válaszomat az alábbiakkal szeretném kiegészíteni:
A Házszabály szerint kedd reggel 9-ig kell leadni az azonnali kérdéseket, amelyekről a Művelődési és Közoktatási Minisztérium parlamenti titkárai tájékoztatták a tárca vezetésével megbízott államtitkár urat. Miután november 15-én szabadságon voltam, az azonnali kérdésekről nem szereztem tudomást, de nem is kellett hogy tudomást szerezzek, mert a tárca vezetését az államtit-károk jogállásáról szóló törvény megfelelő paragrafusa szerint teljes jogkörrel átruháztam a politikai államtitkárra, aki egyébként ugyancsak e törvény szerint teljes jogkörben helyettesíti a minisztert.
Megjegyzem, hogy a Házszabály az azonnali kérdések és válaszok óráját szabályozó 118. §-ában joghézag van, mert nem szabályozza, hogy a miniszter szabadsága alatt vagy - mint korábban Kósáné Kovács Magda esetében felmerült - külföldi távolléte esetében ki jelöli ki a válaszadót.
Egyébként november 15-én még ez a joghézag sem zavarta meg a parlament munkáját, amiért való aggódásában képviselő úr vélhetően ezt az interpellációt hozzám intézte, mert a jelen lévő politikai államtitkár úr válaszolt mindkét, aznap elhangzott azonnali kérdésre.
A Házszabály szerint a kérdésfeltevőnek joga van a miniszter távolléte esetén a miniszter személyéhez, illetve a miniszter személyes válaszadásához ragaszkodni, aki az ezt követő három héten belül köteles az azonnali kérdések és válaszok órájában megjelenni. Ezt azonban november 15-én egyetlen azonnali kérdés feltevője sem tette meg. Egyébként köszönöm képviselő úrnak a személyem iránti intenzív érdeklődését, és kérem válaszom elfogadását. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť