DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót. Igen tisztelt Elnök úr! Igen tisztelt Ház! Ahogy hallgattam Hack Péter képviselőtársamat, eszembe jutott Nagy Sándornak a rendkívüli ülésszak kezdetén eszközölt felszólalása. Arra gondoltam, mennyire igaza volt, amikor arra hivatkozott, hogy a hosszú élet titka a jó egészség és a rossz memória. Nos, úgy gondolom, az utóbbival Hack képviselőtársunk rendelkezik, így már félig jó és hosszú életet biztosíthatunk a számára.
Tudniillik az természetesen nem úgy hangzott el az alkotmányügyi bizottság ülésén, ahogy ő arra most már nem tudom, hányadszor a különböző álláspontokra visszautalva tévesen hivatkozott. Ugyanis az alkotmányügyi bizottság ülésén a titokvédelemmel kapcsolatban merült fel, hogy egy elfogadhatatlan helyzetet jelent, ha az ügyvédi titok nem kap kellő védelmet, és adott esetben az ügyvédi beszélőt lehallgatják a börtönben, és a vádlott által az ügyvéd részére közölt titkot kihasználva egy olyan nyomozati anyaghoz jutnak, amelyhez másként nem juthattak volna.
Konkrét esetként évekkel ezelőtt előfordult, hogy a gyanúsított a védőjével a börtönben beszélve elmondta, milyen bizonyítékok vagy milyen anyagok vannak a küszöbe alatt elrejtve, és még be sem fejeződött az ügyvédi beszélő, a rendőrség már kiszállt, megtalálta a szóban forgó dolgokat. Így merült fel a titokvédelemmel kapcsolatban, amit sajnos Hack Péter - nem tudom, milyen indíttatásból - kifacsart, valótlanul, a tényekkel ellentétbe állítva próbálta beszédébe beépíteni. Ezt visszautasítom. És kérem, hogy máskor készüljön fel a beszédére, akkor nem fog ilyen helyzetbe kerülni. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a Független Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť