DR. DOBOS KRISZTINA

Full text search

DR. DOBOS KRISZTINA
DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Csak egy perc lesz, elnök úr.
Azt hiszem, hogy a tisztánlátás miatt mondanám a tankönyvtámogatás ügyét. Ami tankönyvtámogatás az előző évben megmaradt, azt a kormány egy rendelettel odajuttatta az iskoláknak, hogy támogassa azokat a szülőket, akiknek nagyon nehéz megvásárolni a tankönyvet.
Ha most lehetőség nyílt, és megmaradt 100 millió forint, akkor azt mondtuk, és azt javasoltuk, hogy ugyanúgy adjuk az iskoláknak ezt a tankönyvtámogatást. Egyébként számomra meg elfogadhatatlan, hogy azt mondjuk, a világbanki vagy a szakképzési tankönyveket nem támogatjuk, hiszen tudniuk kell képviselőtársaimnak: vannak olyan szakmák, ahol összesen 100 darab szakkönyv kell a diákoknak, és van olyan szaktankönyv, ami nyolc-tízezer forintba kerülne, ha piaci áron kellene megvenni. Mert ilyen szakmát tanul a gyerek, nyilván másfajta támogatásban kell részesülnie.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť