DR. SURJÁN LÁSZLÓ

Full text search

DR. SURJÁN LÁSZLÓ
DR. SURJÁN LÁSZLÓ, a foglalkoztatási bizottság előadója: Köszönöm a szót, tisztelt elnök úr, bár azt hittem, hogy a mezőgazdasági bizottság fog szólani előttem.
Bizottságunk megtárgyalta a beterjesztett határozati javaslatot, annak egészében vett értékelésére nem érezte magát hivatottnak. Tehát nem foglalkozott azzal, hogy a rendelkezésre álló források mire alkalmasak, mire elegendőek, van-e szándéka a kormánynak föltölteni ezeket az alapokat vagy nincs szándéka, van-e módja erre vagy nincs módja. Úgy éreztük, hogy ezen kérdések tisztázása nem tartozik a foglalkoztatási bizottság tárgykörébe.
Vita alakult ki azonban arról a bizottságban, hogy jelen körülmények között, amikor az alap üres, van-e értelme foglalkozni a fölmerült javaslattal. Mégis az lett végül is egyhangú véleménye a bizottságunknak, hogy a mi szempontunkból a foglalkoztatás kérdését tekintve nem lehet nemleges választ adni egy olyan javaslatra, hogy ha van mód sorban álló emberek között különbséget tenni, akkor a munkanélküliek javára legyen-e különbségtétel vagy ne legyen.
Bizottságunk egyértelmű álláspontja, hogy legyen, preferáljuk, részesítsük előnyben azokat a polgártársainkat, akik megfeleltek a kritériumoknak, ígérvénnyel rendelkeznek, és annyiban különböznek másoktól, akik szintén megfeleltek a kritériumnak és szintén ígérvénnyel rendelkeznek, hogy ráadásul munkanélküliek is. Mi ezzel a sorrendbe állítással egyetértünk; az viszont - még egyszer mondom - nem tartozik kompetenciánkba, hogy ez a sorban állás egy nyitott ajtónál, egy üres kassza előtt történik-é, avagy pedig azt a kasszát sikerül föltölteni.
Ennyiben tudom a bizottság végül is egységes döntését összefoglalni. És kérem a kormányt, gondolja meg, talál-e módot arra, hogy ha le is zárja ezt a fajta támogatást, legalább az ígérvénnyel rendelkezők kapják meg. Ez azonban már egy kicsit magánmegjegyzés volt, és félek, hogy az elnök úr megró, úgyhogy köszönöm a figyelmet. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť