GYIMÓTHY GÉZA

Full text search

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársak! Mind a két felszólalóhoz - tehát a miniszter úrhoz és Nacsa képviselőtársamhoz is - a következő megjegyzésem lenne, hogy a miniszter úr arról nem beszélt, ami a javaslatomban is volt, hogy a Foglalkoztatási Alapból milyen lehetőség lenne ezt a közel 5-600 millió forintot átcsoportosítani azoknak a munkanélkülieknek, akik igényelnék. S itt mondom Nacsa képviselőtársamnak, ezek az emberek nem lumpenproletárok, általában a mezőgazdaságban, szövetkezetben dolgozó agrármérnökök, technikusok, szakmunkások, akiknek megszűnt a mukahelye. Valóban annak a 300 ezer munkanélkülinek egy része, akik vállalkozni szeretnének. Nem passzív módon várják, hogy majd megsegíti őket a kormányzat, és küldi a munkanélküli vagy a szociális segélyt, hanem vállalkozni szeretnének. Ez nincs kidomborítva.
Válaszolok arra is, hogy miért nem interpelláltam ebben az ügyben. Meggyőzött miniszter úr válasza, tehát azért nem interpellálhattam, mert akkor lett volna egy sima elutasító válasz, és ezzel vége. Ezek az emberek nem ezt várják, hanem vállalkozni szeretnének, saját életükön szeretnének segíteni, és meg is van a szakképzettségük s a lehetőségük, ha a kormány biztosítaná.
Nem egy miniszterhez kellett, hanem az egész kormányzathoz kell szólnom, hogy csoportosítsa át úgy az erőforrásokat, hogy ennek a közel 500 munkanélkülinek egy része vállalkozó lehessen.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť