CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Kérdést teszek fel a gyöngyösi Bugát Pál Kórház rekonstrukciós beruházása ügyében.
A beruházás eredményeként Gyöngyös város és környéke jelentős létesítménnyel gazdagodott: létrejött egy 248 ágyas hotel és diagnosztikai épületrész. A beruházás ez év augusztus 15-én befejeződött. Mielőbbi üzembe helyezése érdekében az önkormányzat 300 millió forint hitelt vett fel. A belépő új szolgáltatások többletköltség-igénye évi 146 millió forint. Az 1994. év utolsó negyedévi többletköltség-igénye ennek arányos része: 36,5 millió forint. Ezt az önkormányzat már nem tudja viselni, így a mostanra teljesen felszerelt és üzemi próbákon átesett épület működtetése lehetetlenné válik.
A Bugát Pál Kórház vezetése, Gyöngyös város polgármestere, valamint a pénzügyi és költségvetési irodavezetők ismételt erőfeszítései sem vezettek eredményre a befogadó nyilatkozat megadása és a finanszírozás kérdésében. Tudomásom szerint Gyöngyös város önkormányzata, képviselő-testülete már ez ügyben kéréssel fordult a Népjóléti Minisztériumhoz.
Kérdésem miniszter úrhoz, hogy a minisztérium tud-e segítséget nyújtani ebben a véleményem szerint fontos ügyben, hogy egy ilyen, már elkészült egészségügyi beruházás mielőbb a betegek rendelkezésére álljon. Várom miniszter úr válaszát. Köszönöm. (Szórványos taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť