KAPRONCZI MIHÁLY

Full text search

KAPRONCZI MIHÁLY
KAPRONCZI MIHÁLY (FKGP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Kapronczi Mihály vagyok, elnézést, tévesen mondta ön - nem lényeges különben.
Tisztelt Miniszter Úr! A debreceni polgárok hozzám eljuttatott panasza alapján azt gondolom, hogy a debreceni polgárok az egészséges ivóvíz rabszolgái lesznek, amennyiben azt fogyasztani akarják.
Jelenleg Debrecenben 60 forint/köbméter az ivóvíz ára. 1992-ben a szennyvízvezeték- és tisztítórendszer fejlesztésére az önkormányzat pályázatot írt ki, amelyet a KEVIÉP, a Kelet-magyarországi Vízügyi Építő Vállalat nyert el.
A polgármester a szakértői vélemények és a képviselő-testület akarata ellenére a pályázati kiírás második helyezettjét, egy német céget bízott meg a fentebb megjelölt fejlesztés kivitelezésével, 100 millió forinttal drágábban. A helyzeten tovább ront az, hogy 1994 tavaszán egy 150 kilométeres szennyvízcsatorna építésére lett koncessziós pályázat kiírva, holott legfeljebb 100 kilométer létesítésére lenne szükség.
(15.10)
Ugyancsak szükségtelen az előirányzott újabb 40 ezer köbméter kapacitású szennyvíztisztító-mű. Mindez csak a koncessziót elnyert cégnek az érdeke. Mindezek a fejlesztési költségeket olyan mértékben növelik meg, hogy a debreceni polgárok ivóvízköltsége rövidesen el fogja érni a 120 forint/köbméteres nagyságrendet, és még az unokák is az így keletkezett ivóvízszámlát fogják nyögni.
Tudva azt, hogy az önkormányzatot a lakosság választja, és amit a lakosság kifőz, azt meg is eheti, mégis megkérdezem az ágazatot felügyelő miniszter urat: mit tud tenni annak érdekében, hogy Debrecenben, valamint az ország bármelyik településén a lakosságot a polgármesterek hasonlóan méltánytalan helyzetbe ne hozhassák. Válaszát tisztelettel várom. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť