KAPRONCZI MIHÁLY

Full text search

KAPRONCZI MIHÁLY
KAPRONCZI MIHÁLY (FKGP): Tisztelt Miniszter Úr! El kell hogy mondjam, némi nevetés volt itt, amikor Szabó Lukács neve elhangzott. Engem ez megdöbbent, hiszen Debrecen MSZP-s képviselői is támogatják ezt a közérdekű bejelentést, és ők is az Állami Számvevőszékhez fordultak, egy kivizsgálást kértek. Ennek eredményeként egy ilyen "mosom kezeimet" kétezeréves technológia alapján választ kaptak, de nem történt benne intézkedés. (Közbeszólás: Nincsen joga!) Úgy néz ki, senkinek sincsen ebben joga, és a "mosom kezeimet" technológiából az származik, hogy ön sem jelölhette meg azt konkrétan, kik azok, akik ebben az ügyben intézkedni fognak. Ez azt jelenti, hogy így ezt a szerződést most vagy 24-én, vagy 28-án - most a pontos dátumra nem emlékszem - meg fogják kötni, 10-12 milliárdos plusz költség fel fog merülni, holott ön is említette, hogy nem lenne szabad ilyen nagy léptékben fejleszteni. Látszik az is, hogy semmiféle összefogás nem történt.
Megkötik a szerződést. Ez végeredményben nemcsak 120 forintos ivóvízszámlát eredményezhet, hanem ennél sokkal többet is, ez akár 2-300 forintot is eredményezhet. Ugyanakkor itt vannak magyar cégek, például az, amelyik eddig üzemeltette ezt a vízügyi létesítményt, tehát a Debreceni Vízművek, vagy itt van például a KEVIÉP, amely sokkal olcsóbban oldaná meg a legszükségesebb fejlesztéseket!
A lakosságnak nem érdeke, hogy ilyen drágán kapja az ivóvizet, hiszen senki sem játszhat Csekonics bárót, egyszerűen azért, mert nincs miből fizetni! És ezért én úgy gondoltam, hogy mivel az MSZP is támogatta az állampolgárok érdekét, ezért nem fogadhatom el az ön válaszát. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť