ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a mentelmi jog felfüggesztése az 1990. évi LV. törvény 3. §-a (6) bekezdése, továbbá az új Házszabály 131. §-a (3) bekezdése értelmében a jelen levő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazatát igényli.
Emlékeztetem önöket, a bizottság úgy foglalt állást, hogy a képviselő úr mentelmi jogát az Országgyűlés ne függessze föl.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy felfüggeszti-e dr. Rapcsák András országgyűlési képviselő mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 3 igen, 265 ellenszavazattal, 7 tartózkodás mellett dr. Rapcsák András képviselőtársunk mentelmi jogát nem függesztette fel.
Tisztelt Országgyűlés! A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság N/137. számon határozati javaslatot nyújtott be Morvai Ferenc képviselőtársunk, Független Kisgazdapárt, mentelmi ügyében. A bizottság indítványozza, hogy a legfőbb ügyész megkeresésével érintett ügyben az Országgyűlés Morvai Ferenc országgyűlési képviselő mentelmi jogát függessze fel.
Megadom a szót dr. Isépy Tamásnak, a mentelmi bizottság alelnökének, aki a bizottság javaslatát szóban is meg kívánja indokolni.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť