PÁPAI MIHÁLY

Full text search

PÁPAI MIHÁLY
PÁPAI MIHÁLY (FKGP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Miniszter Úr! Az elmúlt időszakban sokan kerestek meg a mezőgazdasági szövetkezeti üzletrészekkel kapcsolatban. Szövetkezeti tagok, valamint az úgynevezett kívülálló üzletrész-tulajdonosok egyaránt.
Köztudott, hogy a közelmúltban sokan jutottak földhöz, és közülük számosan kezdtek különböző mezőgazdasági tevékenységbe. Ezek az emberek természetes módon ragaszkodnak a tulajdonukat képező üzletrészükhöz vagy annak ellenértékéhez; mivel a legnagyobb részük meg van győződve arról, hogy a saját vállalkozásában sokkal hatékonyabban tudná működtetni ezt az üzletrészt, mint ahogy az a jelenlegi szövetkezeti keretek közt működik.
A jelenlegi üzletrészek működtetése a szövetkezetre tartozik; abba a kívülálló üzletrész-tulajdonosnak érdemben nincs beleszólása. Az üzletrészek tulajdonosai sokszor kénytelenek nézni, hogy üzletrészük értékét miként rontja le a szövetkezet; amelyek egy része nem hogy nem fizet osztalékot, de gyakran - különböző okokra hivatkozva - megkezdik az üzletrész fedezetét jelentő vagyon eladását és felélését. Természetesen az ilyen akciók országszerte nagy felháborodást váltanak ki az üzletrész-tulajdonosok körében, és legkevésbé sem szolgálják a magyar mezőgazdaság érdekeit.
Éppen ezért tisztelettel kérdezem a miniszter urat: mit tervez a mezőgazdasági szövetkezetek használatában, de a magánszemélyek tulajdonában álló üzletrészek körül kialakult helyzet megoldására? Miniszter úr, várom válaszát. Köszönöm a szót.
(14.10)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť