DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Elnöknő, nagyon sajnálom, hogy ezzel telik el az idő...(Derültség.)..., hogy az államtitkár úrnak jogi leckéket adunk. (Közbeszólás: Fizessen tandíjat!) De ha már ez a kívánsága, én nem zárkózom el előle és díjat sem számítok fel érte. (Derültség.)
Tehát nagyon röviden: a kormány számára kötelezően előírta a világkiállításról szóló törvény és az ország-gyűlési határozat, hogy a kormánynak a világkiállítás megrendezésén kell munkálkodnia. Ez egyszer: egy törvényi előírás, és egyszer: egy országgyűlési határozattal történő előírás, ami egyébként - a gyengébbek kedvéért mondom - megfelel a törvény betartásával kapcsolatos követelményeknek.
Ugyanakkor az alkotmány 35. § (1) és (2) bekezdése előírja, hogy a kormánynak kötelessége a törvények és ennek kapcsán az országgyűlési határozatok végrehajtása.
A kormánynak tehát az expó ügyében kellett volna ténykednie. Abban a pillanatban, amikor nem az expó megtartása érdekében tevékenykedett, hanem ezzel ellentétes magatartást tanúsított, adott esetben értesítette a nemzetközi szervezeteket, hogy a magyar kormány nem fogja megtartani az expót, mert nincs rá pénze, abban a pillanatban tudatosan szembehelyezkedett az alkotmányos renddel, a törvényekkel, az országgyűlési határozatokkal. Tehát az alkotmányos rendet sárba tiporta. A kormánynak ezt a magatartását kérjük számon. Köszönöm a türelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť