BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Engem Szabó Iván képviselőtársam, frakcióvezető észrevétele késztetett arra, hogy még egyszer szót kérjek. Ugyanis azt hiszem, nem helytálló az az állítása, miszerint itt nem érvek hangzottak el kormánypárti oldalról abban a vitában, amelyet több héten keresztül folytattunk. Mi, mármint a kormánypárti oldal súlyos szemrehányást kaptunk néhány héttel ezelőtt, amikor egy másik törvény vitájában keveset szóltunk a kormány álláspontja mellett. Ezúttal nem érhet bennünket ez a vád.
Talán emlékeznek még a mai ügyrendi vitára, amit az időközben távozott Torgyán József képviselőtársunk amiatt kezdeményezett, hogy túl sok volt számára a kormánypárti, többek között szabaddemokrata hozzászóló ebben a vitában. Azt is hozzá kell tennem, ez lehet, hogy hibánk, de a kormánypárti hozzászólók itt kizárólag kemény érveket sorakoztattak fel heteken keresztül, gazdasági és egyéb érveket amellett, hogy mi miért gondoljuk - azt nem, hogy önök miért gondolják -, hogy mi miért gondoljuk azt, hogy a kormánynak ebben az előterjesztésben igaza van. Lehet, hogy nem helyesek az érveink, lehet, hogy önök nem értenek egyet, de érveltünk a kormány álláspontja mellett három és fél héten keresztül, gazdasági érvekkel - bár lehet, hogy ez hiba. Az érvelésünknek lényegében véve két pontja volt.
Az alapállításunk az volt, hogy úgy ítéljük meg, expóval sem lesz érdemben több munkahely, gyorsabb gazdasági növekedés, nagyobb idegenforgalom, több külföldi, nagyobb gazdagság sem Budapesten, sem vidéken. Ha pedig ez így van - nekünk ez volt álláspontunk -, akkor még 45 milliárdot sem érdemes az adófizetők zsebéből erre kivenni a következő két és fél évben. Még havi fél korsó sört sem érdemes az emberektől elvenni, mert ha hozam nélkül vesszük el ezt a fél korsó sört, akkor a fél korsó sörért is kár, Szabó Iván képviselőtársam. Ez volt az az érvrendszer, amiben a kormánypárti képviselők érveltek. Lehet ezt elfogadni vagy nem elfogadni, de ez vita volt és érvek voltak ebben a három hétben, ezt ne tessék tőlünk elvitatni. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť