DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr! Tisztelt Ház! Igen Tisztelt Képviselőtársaim! Eredetileg Bauer Tamás képviselőtársam kétpercesére szerettem volna reagálni, de miután időközben Dornbach Alajos képviselőtársam is reagált az elhangzottakra, nem lehet szó nélkül hagyni az ő megközelítését, miszerint itt a rebus sic stantibus esete forogna fenn.
Semmiféle megváltozott körülményekről beszélni nem lehet, hiszen öt éven keresztül azt mondottuk, pedig nem mi kezdtük 1990-ben, hanem ezt megelőzően még a Németh-kormány vetette fel, hogy expót kell rendezni, mert ez egy kitörési lehetőség az ország számára, ez egy óriási lehetőség a térségből való kiemelkedésre. Ezek után jött egy új kormány, amely azt mondotta, hogy nem kívánja megrendezni. Elnézést kérek, a körülmények megváltozására való jogászi hivatkozás ebben az esetben szóba sem jöhet.
Hogy képviselőtársaim, illetőleg a kívülállók is pontosan értsék, miről van szó: például olyan esetben elképzelhető az ilyen hivatkozás, ha valaki egészségesen vállal mondjuk eltartási szerződést, de utána gépkocsibalesetet szenved és megrokkan, akkor ezt követően már nem tudja az eltartottat elesettségében ápolni, gondozni, gyámolítani, hanem ő maga is elesetté válik. Ilyen esetben beszélhetünk a körülmények olyan megváltozásáról, ami miatt egy szerződést fel lehet bontani. De közel másfél évvel az expó megrendezése előtt azt mondani, hogy mától kezdve nem érdekel az expó, mert én másként gondolkodom erről, ez nem megváltozott körülmény.
Bauer Tamás képviselőtársam arra hivatkozott, hogy kérdezzük meg Rabár Ferencet és Kupa Mihályt - akik nincsenek itt - mert ők expóellenesek voltak és bizonyíthatnák, ha itt lennének. Hát igen, én magam is azt mondom, hogy mondhatná Rabár Ferenc és Kupa Mihály is, de nincsenek itt! És igen tisztelt Bauer képviselőtársam, miután nem olyan régóta képviselő, talán elfogadja tőlem azt a megállapítást, hogy igazán nem tekinthető elegáns dolognak arra hivatkozni, aki nincs itt. Ellenben itt van Szabó Iván... (Derültség.) Ne haragudjon, de ha jól emlékszem, ő is pénzügyminiszter volt a Demokrata Fórumból, őt igazán meg lehetne kérdezni. Miért nem őt javasolta? A távollevőket kívánja javasolni nekünk? (Demeter Ervin tapsol.) Tehát én viszont azt javaslom, hogy akkor kérdezzük meg Szabó Ivánt és Szabó Iván tud majd autentikus választ adni abban a kérdéskörben, amire a távol lévő Rabár Ferenctől és Kupa Mihálytól a legnagyobb sajnálatunkra nem tudunk választ kapni. Köszönöm a türelmüket. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť