FRITZ PÉTER

Full text search

FRITZ PÉTER
FRITZ PÉTER (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Azt hiszem, ebben az egész vitában a leggyakrabban a lelkiismeret szó fordult elő. Ezzel kapcsolatban szeretnék néhány szót szólni, és azért vártam meg a végét, mert szándékomban állt, hogy megvárjam.
Önök, tisztelt ellenzéki képviselők, akik üzletemberek meg politikusok, nyilván tudják, ha valakivel meg akarnak állapodni, akkor fantasztikusan sok módszere van annak, hogy a megállapodást kicsikarják. Egyetlenegy módszerrel nem lehet csak: lelki terrorral.
Ami ma itt zajlott, az az önök részéről nem volt más, mint egy lelki terror. Folyamatosan a mi lelkiismeretünkre hívták fel a figyelmet. Ez sértő, mert nem tételezik fel rólunk, hogy van lelkiismeretünk. A másik: ezzel számomra teljes mértékben bebizonyították, hogy igazából nem kívánnak megállapodást, csak ismét bebizonyították, hogy beszélnek valamiről, de nem akarják, hiszen ilyen lelki terrorral egy megállapodást képtelenség elérni.
Szeretném elmondani, hogy mi nagyon sokan nagyon felelősen gondolkodunk az expóról.
El kell mondjam, az egész vitát rendkívüli érdeklődéssel hallgattuk végig, mert szerettünk volna érveket kapni, mert nem tudtuk, és még most sem tudjuk, hogy hogyan döntünk.
Elmondom, hogy bennem teljes egészében eldőlt, hogyan fogok szavazni, és ezt az önök hozzászólásai döntötték el. Az expónak ennél jobb ellenreklámja, mint az önök hozzászólás-sorozata, nem volt. Ezt kellene az egész országban így, ahogy van, levetíteni, és akkor Magyarországon önökön kívül egyetlen ember sem akarná az expót. Szeretném elmondani azt, hogy önöknek is nagyon nagy felelősségük van abban, hogy ez így fog történni. (Taps a bal oldalon. - Dr. Kónya Imre: Szégyelljétek magatokat!)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť